Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Studenții și elevii-drum gratuit acasă în ziua alegerilor. Guvernul face cinste.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu s-a putut la alegerile locale, dar se poate la Parlamentare: guvernul vrea să-i trimită gratis. dus-întors, pe elevi și studenți să voteze acasă, în 11 decembrie. Măsura face parte dintr-un proiect legislativ al Ministerului Transporturilor, aflat deocamdată în dezbatere publică pe site.

Este vorba de o călătorie dus-întors, cu tren regio sau interregio, la clasa a II-a, în perioada 10-11 decembrie. Pentru a beneficia de gratuitate tinerii vor trebui să intre în posesia  biletelor gratuite din gări sau de la agențiile de voiaj, în baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul în curs (sau în baza adeverinței care atestă calitatea de elev/student).

Legea electorală nu le permite alegătorilor să voteze într-un alt județ decât cel de domiciliu, așa că guvernul crede că merită să aloce 5 milioane de euro pentru a-i aduce pe studenți și elevi la vot . O altă tentativă asemănătoare a Ministerului Transportului adresată studenților din Republica Moldova, la începutul lunii noiembrie când au fost organizate alegerile prezidențiale, a eșuat.

Share.

About Author

Lasă un comentariu