Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mărul în școli s-a poticnit într-o ordonanță ”corectoare”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Copiii nu pot beneficia de programul ” Mărul în școli” decât de prin ianuarie 2017,  deoarece licitațiile pentru atribuirea contractelor nici măcar nu sunt organizate. Pentru județul Bistrița-Năsăud licitația pentru furnizarea de mere în anul școlar în care am intrat de două luni și jumătate este programată pe SEAP abia în 12 decembrie.

Explicația  stă într-o ordonanță cu intenții generoase, OUG 66/2016, însă adoptată mult prea târziu de Guvern. Ordonanța de urgență cu pricina a fost emisă pentru a corecta inechitatea care li s-a făcut preșcolarilor, excluși până acum de programul național care a demarat în 2009. Și cum n-au reușit să scrie OUG-ul și să-l treacă prin Guvern și apoi prin Monitorul Oficial mai repede de 12 octombrie, atât  școlarii cât și preșcolarii n-au văzut încă mărul de pe banca școlii.

În total copiii ar urma să primească mere timp de 88 de zile, pentru contractul licitat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud valoarea totală fiind  de 795.260,40 lei  Ofertele pot fi depuse pentru unul, pentru mai multe sau pentru toate cele 5 loturi-zonări scoase la licitație. Banii pentru programul mărul  în școli vin în cea mai mare parte de la UE, țara noastră asigurând o co-finanțare de 21%.

Și în ceea ce privește laptele din programul guvernamental au fost întârzieri în Bistrița-Năsăud, iar copiii îl primesc doar de câteva zile, deoarece în acest caz licitația a fost organizată pe SEAP abia în 21 octombrie 2016.

Sursă foto: ziare.com

Share.

About Author

Lasă un comentariu