Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se numără din nou liliecii în Peștera Izvorul Tăușoarei. Peștera e habitat de importanță europeană pentru lilieci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Populația de lilieci e una dintre principalele comori ale Peșterii așa că periodic custodele și ajutoarele sale numără exemplarele existente profitând de noul sezon de hibernare.

În 2003 la primul recensământ realizat împreună cu Facultatea de Biologie și Geologie a UBB au fost numărați în jur de 3000 de lilieci din 4 specii care au habitatul în peșteră. Pentru că atunci dificultățile tehnice i-au făcut să nu poată înainta mai mult de 1,7 kilometri în interior specialiștii au făcut o estimare a populației de lilieci și au ajuns la concluzia că Peștera Izvorul Tăușoarei este habitat pentru 10 mii de exemplare.

tausoare-cu-lilieci

Anunțul noii campanii de recenzare a fost făcut făcut în această dimineață pe pagina de socializare a site-ului natural de custodele acestuia, preotul Crin Triandafil Theodorescu cu un îndemn la rațiune: Să nu uităm, liliecii sunt protejați de lege și foarte folositori ecosistemului. Spuneți asta și celor care cred că liliecii sunt draci împielițați. Treziți-i, suntem în secolul XXI!”.

Populația mare de lilieci și diversitatea speciilor au făcut din Peștera Izvorul Tăușoarei un habitat de importanță europeană.

 

Sursa foto: pagina de facebook Pestera Izvorul Tăușoarei

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu