Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ANTIjurnal de campanie: candidați paraleli cu realitatea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai sunt 9 zile mari și late în care mai pot arunca în alegători cu interviuri machiate, înșira lirisme pe facebook și plânge cu lacrimi de crocodil împotriva Guvernului ori a conducerii locale, în funcție de orientare. Doar atât mai pot patrula pe cărările județului din ușă în ușă, sau din piață în piață să le spună oamenilor ce buni sunt ei și ce răi ceilalți.  BistrițaExpress desface zicerile zilnice ale candidaților și  vă arată unde o fac de oaie.

 Premiul zilei de miercuri merge la…. Ioan Turc. Pentru că face pe viteazul și-și asumă proiecte care se derulează demult, fără ca el să fi aflat încă. De pildă nu știe că Guvernul Cioloș, de imaginea căruia se tot agață, e în plin program de cadastrare  și intabulare gratuită a terenurilor. Habar nu are că sunt semnate zeci  de contracte, inclusiv cu primăriile din BN, că s-a măsurat de zor, așa că promite și el o luptă: ” mă voi lupta la București pentru ca întabularea gratuită de către stat a tuturor terenurilor, obiectiv asumat de Dacian Cioloș și PNL să devină realitate din 2017”???

Stai și te întrebi de pe ce planetă e omul ăsta? Dacă nu se princepe, de ce n-a dat un click să afle ce se întîmplă? Intabularea e realitate și fără el. Din 2016. Ba chiar notarii s-au angajat să participe free la proiect pentru partea din program cu certificatele de moștenitor. Bineînțeles că e numai pentru terenurile agricole , nu gratis pentru toate terenurile, că acolo e marea problemă a României. Că altfel pierdem din 2020 subvențiile pentru agricultori. Te-ai aștepta ca următoarea tură când Turc  fuge după Cioloș să-și facă poză cu el, să-l ia și la niște întrebări că a pornit intabularea în 2016 fără să-l aștepte și pe el,  marele candidat??

Și mai spune multe Ioan Turc. Din ciclul ”dă-i și luptă..pentru coledzi, mă înțelegi” e și asta: ”  Mă voi lupta pentru ca județul nostru să fie legat de autostrăzile la care a reînceput lucrul prin două drumuri expres. Serios? Și când asta ? În 2034? Că la Bruxelles a ajuns masterplanul pe Transporturi, acela asumat de Guvernul Cioloș și nu era nici urmă de vreun drum expres pe aici. Și cum zice masterplanul, așa rămâne.

70 de cuvinte până la punct.

Turc, care zice într-un interviu că a renunțat să stea pe marginea politicii dintr-o reacție ,,pur umană” (Doamne ferește să o fi avut altfel) se pricepe și la geopolitică. Azi într-un alt material electoral ne prezintă cum e starea apărării naționale, că dă bine să fii în ton cu 1 Decembrie, nu-i așa? Și cu ocazia asta Turc vrea să ne arate pe ce mâini sigure vom fi după ce ajunge el în Parlamentul țării. Nu prea e clar ce competențe are în treaba asta, că e cam greu să treci peste bombardamentul cu neologisme din frazele de un kilometru (i-am numărat 70 de cuvinte până la punct intr-o frază ) Sau peste nefericita folosire a limbii române cu ”PREMIZE” în loc de ”PREMISE”. La capătul expozeului afli și ce vrea să facă: 2 % pentru apărare, adică ce au convenit deja de ceva vreme președintele Iohannis cu partidele  în celebrul Pact pe Apărare. Păi și pentru atâta lucru ne-ai deranjat? Adică să credem că fără vizionarul de la ORC Bistrița nu se mișcă România? Măi să fie.

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    D-le TURC ; va luptati degeaba cu intabularile care sunt comandate de un sistem ticalosit. Bunaoara la mine acasa terenul este super intabulat de trei ori. Odata in 1939 cand tatal meu a cumparat de la sasi 750mp in oras. In anul 1974 dupa decesul tatalui meu care a fost DOCTOR in DREPT si PROCUROR SEF al jud. BN trei sfert din teren a trecut pe mine. In 2004 ultimul sfert a fost donat de mama mea tot mie. Astfel din 1939 platesc impozit neintrerupt unei administratii COMUNISTOIDE si in prezent si incapabila si rau voitoare in ami acorda eliberarea AUTORIZATIEI de constructie pe casa mea facuta la mine in curte si nu pe terenul STATULUI. Ce sa mai vorbim ? Dispret total si ura fata de proprietate.

  2. portofranco în

    Domnule Bălan, Turc se luptă cu altceva, nu cu intabularile. Se lupta sa ne prosteasca, să ne abureasca, e din alt timp si nu pricepe.Crede ca daca i-a prostit pe liberali cu toate ca i-a lasat in datorii pana-n gat facute din lacomie in 2008 si l-au primit inapoi, oamenii sunt asa usor de prostit. Pe limba lui si a altora picati din Luna o sa piara PNL pe aici.

Lasă un comentariu