Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Legea care permite primăriilor să cumpere casele celor evacuați trântită de Iohannis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge și a întors marți seara în Parlament legea care le dă voie administrațiilor publice să achiziționeze casele scoase la licitație de bănci. Aceste case ar fi urmat să devină locuințe de spijin, iar foștii proprietari să plătească o chirie modică primăriilor.

Presedinția susține într-un comunicat postat pe site, că nu  poate fi justificată deosebirea juridică dintre locuințele de sprijin și cele de necesitate și nici diferența de tratament față de cel care le ocupă. Iar legea adoptată  în 6 octombrie 2016, înaintea campaniei este “lipsită de claritate si precizie a normelor juridice, aspecte de natură să afecteze principiul securitatii raporturilor juridice” precizează președintele.

Printre neclaritățile legii președintele invocă o multitudine: textul se bate cap în cap cu un OG  37/2008 care le interzice administrațiilor să cumpere imobile, dacă nu e vorba de locatii pentru școli, clădiri destinate păstrarii patrimoniului sau instituții pubilce în curs cu clădiri în curs de retrocedare. Apoi stabilirea criteriilor de acordare a locuinței prin lege, le ia dreptul consiliilor locale de a decide în această privință, așa cum spun e legea.

Proiectul care va fi retrimis în Parlament va intra abia pe agenda viitorului Legislativ, după alegerile din 11 decembrie.

Citește și: https://www.bistritaexpress.ro/2016/11/09/legea-protectiei-proprietarilor-evacuati-a-trecut-la-pachet-cu-majorarile-de-salarii/

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu