Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Incineratoarele de deșeuri au aprins spiritele la Conferința Verzilor din Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A treia conferință offline și online pe care a organizat-o Partidul Verzilor în această campanie electorală a dezbătut miercuri, 30 noiembrie, tema Energiei.

Candidații partidului au abordat fiecare în fața publicului din sală sau aflat în fotoliu, acasă, subiecte sensibile legate de resurse, energie regenerabilă și eficiență energetică.

Problema incineratoarelor de deșeuri a stârnit un interes special din partea publicului, cu atât mai mult cu cât pentru Depozitul de la Tărpiu este avansată chiar din sursele administrației publice o asemenea ipoteză. Cristian Țetcu, președintele Partidului Verde BN și-a arătat îngrijorarea față de existența unui proiect de lege, în dezbaterea parlamentară, prin care incineratoarele de deșeuri ar putea fi considerate surse de energie regenerabilă.

Adică surse care să producă energie electrică, respectiv termică și pentru care proprietarii să primească anual certificate verzi, adică bani din buzunarul consumatorilor de energie convențională.

Incineratoarele-cutie a Pandorei

Președintele Partidului Verde a atras atenția că proiectul dacă ar deveni lege ar deschide o cutie a Pandorei prin care o tehnologie considerată perimată și periculoasă în occident să fie transplantată aici:”În opinia noastră, această lege este una forțată, care să dea bine pentru unii, pentru că este vorba de mulți bani în joc. În primul rând aceste incineratoare nu rezolvă deloc problema colectării selective, a compostării, a reducerii cantităților de deșeuri, ci chiar invers, generează și susțin producerea lor în cantități din ce în ce mai mari.

Marius Bălan, președintele organizației municipale, candidat pentru Camera Deputaților  a adus în dezbatere o altă sursă de energie regenerabilă periculoasă pentru mediu : microhidrocentralele, care antrenează distrugerea fără precedent a cursurilor de apă prin lucrările de construcție, dar și ulterior.

lucian-moldovan

Despre eficiență energetică și nevoia de a alinia legislația românească și acțiunile Ministerului Mediului la noile tendințe în lume a vorbit Lucian Moldovan (foto) jurnalistul care ocupă prima poziție la Camera Deputaților pentru Partidul Verd,  pentru ca numărul 1 de la Senat, Ștefan Ambruș să dezbată tema eficienței resurselor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu