Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lorand Toth: singura alternativă curată la vechii politicieni (PE)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

E numărul 1 pe lista de la Senat din Bistrița-Năsăud a Uniunii Salvați România și președinte al filalei. La prima sa candidatură, după ce a intrat în politică abia de câteva luni, Lorand Toth crede că bunul simț și onestitatea pot să cântărească și în politica românească mai greu decât orice experiență.

De ce e USR –ul diferit de celelalte partide?

E diferit în primul rând pentru că nu are doar principii sau coduri de integritate pe hârtie și lăsate acolo, ci ceea ce scrie în statut chiar se aplică. Am spus că vrem doar oameni noi, care să nu mai fi făcut activism în alte partide, care să nu fie legați de vechile practici din politică, ne-am ținut de cuvânt. Astăzi nu veți găsi nici un singur membru USR căruia să-i puteți reproșa așa ceva. Și nu a fost ușor, credeți-mă. Solicitări au fost multe, oameni care au spus că aduc sute de votanți sau mii, organizații întregi. Poate că unii aveau experiență deloc de neglijat, poate că era mai ușor în campanie, însă n-am ales calea ușoară. Și apoi vorba lui Cristian Ghinea dacă am fi pus în coș un singur măr stricat se puteau strica toate merele.

Unul dintre sloganurile partidului în aceste alegeri este: ,, în sfârșit, ai cu cine ! Cum se aplică sloganul acesta în cazul dvs? Sunteți președintele USR Bistrița-Năsăud și cel care deschide lista pentru Senat. Dar ce va face să fiți altfel,” mai votabil” decât un altul de la un partid istoric, să spunem?

Odată că membri USR n-au fost contaminați de politica veche și aptitudinile binecunoscute, apoi pentru că pe liste sunt în toată țara profesioniști în domeniile lor, oameni care și-au clădit o carieră, care nu trăiesc din politică și care vor să transfere din cunoștințele, aptitudinile lor, bunul simț și onestitatea în zona aceasta, a Parlamentului, a guvernării. Vrem o bună guvernare și nu e un slogan, ci e ceea ce vrem să trăim cu toții. E normalitatea aceea după care tânjim de 27 de ani în România.

De ce credeți ca v-au votat colegii pentru această candidatură?

Probabil pentru că le-am inspirat încredere, încrederea că împreună o să facem echipa aceea care o să crească natural. În această campanie, dar și după.  Și eu și Cristina Iurișniți am fost votați deschis de către colegi, iar conducerea centrală a îmbrățișat fără rezerve votul. Totul a fost foarte deschis și foarte transparent. E singurul partid care a procedat așa.

Cum va putea USR , dacă va susține guvernarea, să nu facă și compromisurile pe care le presupune orice parteneriat la guvernare în această țară?

Noi vom susține proiecte.  Vom avea o discuție deschisă cu cărțile pe masă și proiectele noastre : asta vrem, acestea sunt proiectele noastre, adică 6% din PIB pentru învățământ, 6% din sănătate, proiectele  Școala după Scoală pe principii sănătoase, nu academiilor de carton cum e Academia lui Gabriel Oprea și cu banii care rămân finanțăm acest sistem after-school, ca să vă dau un exemplu. Și sunt multe: nu mai vrem autostrăzi politice, lăsăm autostrăzile să le facă specialiștii și noi asigurăm cadrul legislativ și executiv potrivit. Și îl susținem pe Dacian Cioloș, dar nu facem alianțe.

Aveți vreo legătură cu PNL, partidul cu care aveți in comun susținerea pt Dacian Cioloș? Comunicați, ați avut vreun schimb de idei măcar în plan local? Dar cu alte partide in plan local?

Nu există nicio comunicare, ne ignoram reciproc. Întâlniri sporadice pe la panouri pe când lipeam afișe și cuvinte de complezență.

 Cum ați fost primiți in campanie? Care au fost reacțiile cele mai frecvente la mesajele dvs?

Neașteptat de bine dacă ținem cont că suntem de așa puțină vreme  în peisajul politic, deci n-a fost timp să ne cunoaștem. Însă spre surprinderea noastră oamenii ne cunosc, au auzit de USR și ne privesc mulți ca o speranță. De pildă, la o fabrica din Bârgău, deci zona rurală, nu urbanul unde oamenii au acces altfel la informație, au fost foarte pozitivi și 70% dintre ei ne cunoșteau și chiar erau bucuroși să vorbească cu noi. E un semn bun. Nu vorbesc de Bistrița unde am fost foarte bine primiți. Sau în multe alte locuri din acest județ.

De ce ar trebui ca electoratul din BN sa pună ștampila pe USR în alegerile din 11 dec?

Pentru ca e singura alternativă curată la vechii politicieni.

 

Publicitate Electorală

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - PARTIDUL VERDE în

    Da de VERZII din BISTRITA ati auzit ? Stiti ceva cum ca estia s-au mocicolit cu ceva in affara de papucii cu care umbla in picioare ?

Lasă un comentariu