Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rezultatele PNL au lăsat-o pe Alina Gorghiu fără mandatul de președinte. Deocamdată.Cererile de demisie au venit inclusiv de la doi parlamentari bistrițeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președinta PNL, Alina Gorghiu  și-a anunțat demisia astăzi din fruntea partidului într-o conferință de presă amânată de mai multe ori. Gorghiu, care a fost pusă la zid de analiștii politici imediat după comunicare arezultatelor  a ezitat să ia această decizie și pe surse a apărut informația că mai mulți președinți de filiale îi cer să nu demisioneze. Pe rețelele de socializare însă, mai mulți parlamentari și foști lideri ai partidului inclusiv din Bistrița-Năsăud, i-au cerut demisia Alinei Gorghiu.

Foarte vehementă a fost ex-ministrul Lucia Varga, până acum două luni președinta națională a organizației de femei a PNL: ”Sper ca în al doisprezecelea ceas să își asume responsabilitatea pentru dezastrul electoral al PNL si să își depună demisia impreuna cu toată echipa de conducere . Așteptam demisia secretarului general Ilie Bolojan ,impreună cu tot secretariatul si demisia primvicepresedintilor PNL care au luat deciziile proaste in comisia de unificare. PNL are nevoie de o alta conducere interimară care sa organizeze cat mai repede Congresul. Așteptam si demisiile din funcțiile de deputat si senator a celor din conducere care s-au salvat pe ei si si-au bătut joc de partid deși am atras atenția ca sunt pe drumul greșit inca de la alegerile locale”, a scris Lucia Varga pe pagina de socializare.

lucia-varga 14494832_1055197017911191_5350205131998991220_n

Deputatul Stelian Dolha, fostul președinte al PNL Bistrița-Năsăud îi reproșează că nu a urmat modelul creat de Crin Antonescu imediat după alegerile locale cel  care ”și-a dat demisia de onoare pentru un rezultat  la alegeri fără miză, cum au fost europarlamentarele”. Și că în loc de demisie a  preferat atunci ”să cosmetizeze cifrele și să brodeze povești cu scorul istoric, refuzând să-și asume responsabilitatea pentru imaginea pe care a imprimat-o PNL-ului și care s-a rostogolit ca un bumerang. În schimb a aruncat vina pe umerii conducerilor județene, deși era clar că, dacă va continua, managementul acesta va duce la un dezastru câteva luni mai târziu.”. Imediat după anunțul demisiei Dolha a adăugat un alt comentariu :” Alina Gorghiu a făcut acum ceea ce trebuia să facă imediat după locale. Însă e insuficient. Acest partid trebuie reformat din temelie, iar improvizația, care a fost regula în ultimele luni, s-a văzut unde duce. Un provizorat nu mai ajunge. Așa că, vorba unui analist, picioarele în apă rece, să mai treacă febra și haideți să vedem ce e de făcut.” spune deputatul Stelian Dolha care a renunțat să mai candideze și a denunțat jocurile clientelare din PNL.

dorin_dobra-300x205

Senatorul Dorin Dobra remarca de dimineață tot pe facebook: ”Partidul meu este în criză!În astfel de momente, se pleacă de la premise corect: .1. Crin Antonescu și-a dat demisia pentru că nu am obținut 20% singuri. La Cameră am coborât simbolic sub 20%. DEMISIA TREBUIE SĂ FIE UNA COLECTIVĂ!2. Scorul de ieri este scorul pe care înainte de fuziune îl făceam, sau măcar îl vizam, separați pe PNL și PDL. E timpul discuțiilor oneste! Dacă vrem ca PNL să mai fie vector politic pe viitor, trebuie făcute lucruri mari, cu oameni mari ACUM!” este mesajul lui Dobra, care și el se pregătește să părăsească Parlamentul după ce PNL l-a pus pe listă pe un loc neeligibil la Senat.

Consilierul județean Vasile Marc, candidat pe o poziție neeligibilă pe lista PNL a comentat și el, tot pe facebook: Este absolut obligatoriu sa plece toata conducerea centrala pentru a mai putea salva ceva din acest partid.”

Sursă foto Alina Gorghiu: RFI

Share.

About Author

Lasă un comentariu