Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ședință furtunoasă la PNL BN: s-a cerut demisia întregului Birou Județean și a președintelui interimar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vechii liberali din PNL au cerut aseară demisia Biroului Județean al filialei Bistrița-Năsăud într-o ședință a BPJ-ului în care au sărit scântei.  Ei au reproșat președintelui interimar Robert Sighiartău că nu și-a făcut target-ul asumat, de peste 30% și că e un eșec major faptul că în Bistrița PNL va avea doar un parlamentar față de cei 4 pe care i-a avut în mandatul care se încheie.

Dolha: În PNL e o cutumă: dacă nu-ți faci target-ul pleci

Totul a pornit de la încercarea președintelui interimar de a prezenta rezultatul alegerilor drept un succes și de a pasa vina pierderii mandatelor pe cauze exterioare:  mesajele de la centru, strategia greșită a Alinei Gorghiu, defilarea cu Dacian Cioloș, sau sistemul electoral. Fostul președinte al PNL BN Stelian Dolha a declarat la o emisiune la ASTV că a cerut demisia lui Robert Sighiartău și dizolvarea întregului birou județean interimar : ”Cum să spui că poate fi un succes faptul că PNL are acum un singur parlamentar în loc de patru, la fel ca partidele care au făcut 5 % în județ sau chiar mai puțin? A fost un obiectiv pe care președintele și biroul, pe care a avut dreptul să-l formeze așa cum și-a dorit, și l-a fixat singur: trei parlamentari și 33%. În PNL a fost întotdeauna o cutumă: dacă nu-ți îndeplinești obiectivul, pleci. Să vă reamintesc că Dorin Dobra și-a dat demisia de la conducerea PNL Bistrița după europarlamentare pentru că nu a scos scorul asumat, deși organizația a fost a 10-a din țară la nivel de municipii? Acum suntem în aceeași situație” , a declarat Stelian Dolha. El a mai spus și că situația era previzibilă, că a atras atenția public că așa se va întâmpla încă de când s-au întocmit listele pentru parlamentare  și că era de așteptat să nu se poată maximiza scorul, atunci când s-a decis impunerea unor candidați care aveau în orice sondaj procente în marja de eroare și erau cvasinecunoscuți. ” Nu se mai poate merge așa, partidul e în cădere liberă, e important să ne întoarcem la baza lui, trebuie reformat din temelii. Și primul lucru cu care trebuie să începem este o conducere interimară care să organizeze alegerile interne de anul viitor și care să se asigure că grupurile de interese și tătucii nu vor mai funcționa”  a mai spus fostul președinte PNL.

Diana Morar: Dacă vom continua așa, o să punem lacătul pe PNL

Copreședinta organizației de femei, avocata Diana Morar a fost la fel de vehementă și le-a spus colegilor săi că s-a ajuns în acest punct pentru că în loc să analizeze rezultatul de la locale și să se ia măsuri, unii au folosit scorul de atunci doar ca pretext să schimbe conducerea județeană. Paradoxul face că acum, același scor este considerat un succes  : ”Vreți  să nu ne mai mințim și să ne conectăm la realitate? Nu e un succes, e un eșec ce se întâmplă cu PNL, inclusiv la Bistrița. Ar fi trebuit să facem o analiză după alegerile locale, să vedem unde s-a greșit și de ce, de pildă, unii membri nu au cuplat. Nu s-a dorit asta. Am băgat totul sub preș și am continuat așa, doar ca să avem motiv atunci să schimbăm niște oameni. Au trebuit schimbați atunci Stelian Dolha și Cristian Florian. Atâta tot” a declarat Diana Morar tot la ASTV.

Copreședinta organizației județene spune și că în ritmul acesta, îngroparea capului în nisip va duce PNL-ul către soarta celuilalt partid istoric : ”Suntem neatractivi ca partid. Și cum să fim altfel când nu ne consultăm cu membri de partid și nu încercăm să aflăm ce-și doresc cetățenii de la noi? Dacă vom continua așa și vom confunda dorința unui om, a celor din jurul lui cu dorința membrilor de partid o să ajungem să punem lacătul pe PNL ” a afirmat copreședinta OFL, Diana Morar, vineri seara la ASTV.

PETELEU: dați vina pe pliante? Să fim serioși!

Într-o intervenție telefonică la ASTV consilierul local Ioan Peteleu, care s-a poziționat  pentru reformarea partidului și demisia conducerii interimare, spune că e o copilărie să consideri pliantele și strategia de campanie drept  cauzele principale ale eșecului din alegeri ale PNL: ”Trebuia să faceți sondaje, așa cum am spus și atunci, și cel mai bun să ajungă în fruntea listelor. Veniți acum să dați vina pe pliante? Să fim serioși”.

Primarii ezită. Unii cred totuși că filiala ar trebui condusă de unul dintre ei

De celaltă parte s-au poziționat mai mulți primari care au spus că partidul ar trebui totuși să rămână unit. Primarul Sorin Hognogi președintele demisionar al Ligii Aleșilor Locali din filială a declarat pentru Bistrița Express că nu e nevoie de demiteri și demisii acum:  ”Rugămintea mea a fost să nu mai vorbim de demisii, ci de unitate. Eu personal nu am fost de acord nici cu decapitarea în vară a conducerii de atunci, nu sunt nici acum. Dacă vom continua așa, unii dintre primari o să ne lăsăm de politică” avertizează Hognogi. El identifică printre cauzele eșecurilor strategia conducerii centrale, dar și faptul că Alina Gorghiu a fost lăsată de președinții județeni  să facă ce dorește, fără să i se atragă atenția că e greșit. Primarul din Spermezeu nu e de acord nici cu numirea noului președinte interimar Raluca Turcan, despre care spune că nu crede că poate lua decizii hotărâte când situația o impune. Hognogi recunoaște însă că nu ar fi o idee rea ca filiala să fie condusă interimar până la alegeri de un primar, așa cum a sugerat Stelian Dolha: ”Depinde de primar, să vrea și să poată. Eu sunt convins că Sorin Mititean ( nn.primarul din Șieu Măgheruș) ar fi cel mai potrivit. E aproape de Bistrița, însă dânsul nu a dorit” spune Hognogi.

Filialele au luat foc

În toată țara filialele PNL sunt confruntate cu un val fără precedent de contestații și cereri de demitere a conducerilor. În Arad primarii i-au cerut demisia președintelui județean Gheorghe Falcă, primarul Aradului, cel care a coordonat campania națională. În Maramureș pe președintele județean Mircea Dolha l-au somat să-și dea demisia și după ce acesta a părăsit ședința devenită incendiară, primarii i-au dat jos numele de pe ușa cabinetului parlamentar. În Constanța și Galați  astăzi președinților PNL  li s-a cerut demisia și numeroși membri ai Birourilor județene și-au înaintat demisiile.

 

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Ăștia de la PNL , pardon PDL parca-s intr-un turn in zgarie nori si nu vad ce e in lumea reala. Bai fratilor va duceti in cap, nu mai merge asa. Pai cu beizadea aia de sigartau ati vrut voi sa castigati alegerile? Cica vor unitate. o sa se trezeasca la urmatoarele alegeri ca au 10 procente. Cred ca 10 e mult. Somn usor!

    • Ai dreptate,un prunc de 27 de ani cu caș la gură și o cuconiță “consilieră ?” la ce vă așteptați ? ca să nu vorbim de tot traseul PSD-ului de după 89.

  2. andrei Dobre în

    Stai si te intrebi unde mama naibii au fost toti cand Alinuta decidea in numele partidului? Speriati ca le ia capetele, inchideau ochii cand isi mai punea cate un client printr-un judet sau altul. Asa ca sub teroarea taierii de pe lista au inghitit toate porcariile din campanie. Astia de la Bistrita au facut si ei ce au vrut, daca alinuta a poftit doar un turc, ei si-au facut facutele pe bugata PDL-ista. Si acuma ca-s pe podul lui tulvai vor sa fie liniste sa lucreze. La ce sa lucreze? la coboratul PNL-ului sub nivelul marii.

Lasă un comentariu