Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii din lotul nou pentru Parlament și-au primit certificatul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Public puțin duminică dimineața la Prefectură și o ceremonie sobră la înmânarea certificatelor de parlamentari pentru cei 7 care vor reprezenta județul Bistrița-Năsăud în Legislativ.

Aliniați pe o latură a sălii de ședințe față în față cu puținii însoțitori de prin partide ori familii și jurnaliști, noii parlamentari și-au primit cuminți certificatele și erau cât pe aici să plece după discursul celor doi judecători din BEJ-ul care s-a și dizolvat cu această ocazie, Reghina Berar și Ioan Părăuan.

Pentru că Daniel Suciu(deputat PSD) la al doilea mandat a spart gheața cuvântărilor s-au simțit obligați să vorbească pe rând și restul de șase aleși: Ionuț Simionca (deputat PMP), Robert Sighiartău (deputat PNL),  Cristina Iurișniți (deputat USR) Ioan Simionca (senator ALDE), Ioan Deneș (senator PSD), Doina Pană (deputat PSD). Apelul la unitate și colaborare pentru interesul județului a dominat discursurile parlamentarilor, vechi sau noi. Daniel Suciu este singurul care și-a reamintit de mandatul care s-a încheiat și a ținut să precizeze că la capitolul activitate parlamentară foștii parlamentari de Bistrița-Năsăud s-au situat pe locul 4 în clasamentul național: ”pentru trei dintre noi e un nou început, pentru ceilalți patru e un început. Îmi doresc din tot sufletul ca cei 7 să fie mai buni decât am fost în mandatul care s-a încheiat. Pentru căindiferent ce ne-a despărțit foștii parlamentari am fost pe locul al 4-lea între parlamentarii altor județe”

Noului deputat, PMP-istului, Ionuț Simionca, cel care a avut și o inițiativă cu un pact județean al aleșilor în Legislativ, în timpul campaniei electorale, și-a reînnoit apelul la unitate și este singurul care le-a mulțumit în discurs echipei sale de campanie și colegilor de partid.

Cristina Iurișniți (USR) a vorbit tot despre unitate și a spus că a ajuns în această postură de parlamentar și pentru că societatea civilă a simțit că lucrurile nu sunt pe făgașul normal: ”nu mă aflam aici dacă nu erau probleme în societate și aș fi rămas la catedră unde aveam suficientă treabă. Sper să reprezint bine județul pentru că până la urmă toți vrem ca rezultatele noastre să se vădă pentru județul Bistrița-Năsăud”,

Senatorul ALDE a fost  singurul susținut de președintele județean de partid, de Ioan Țintean, marele perdant al redistribuirilor la deputați,  îmbrăcat casual, într-un pulover, alături de purtătorul de cuvânt Ionel Tompa. Liberalul Robert Sighiartău este probabil singurul din lot care a venit fără însoțitori, în sală nefiind prezent niciun liberal să-și susțină președintele.

La PSD a lipsit președintele Radu Moldovan, însă  parlamentarii vechi și noi ai partidului au fost susținuți de șeful ISJ Camelia Tabără și de  viceprimarul Bistriței, Cristian  Nicolae.

Profesoara Cristina Iurișniți a fost însoțită de șeful de campanie a USR Mihai Bălan, iar PMP-istul Simionca a fost secondat în timpul ceremonialului  de cel care a candidat pe pozitia 1 la Senat, Caius Cîrcu și familia sa.

Dintre oficialii județului a fost prezent doar prefectul Ovidiu Frenț și vicepreședintele județean Țintean. Au lipsit subprefectul Terente Ciui, celălalt vicepreședinte Alexandru Pugna, unul dintre perdanții alegerilor de la PSD și șeful CJ, Radu Moldovan.

Cei șapte parlamentari vor intra în pâine marți, când este programat jurământul în plenul fiecăreia din cele două camere ale Legislativului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu