Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentarii bistrițeni- azi la prima ședință. Doina Pană în comisia de validare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În jurul orei 12,00 Camera Deputaților în noua formulă  s-a întrunit într-o primă ședință de plen. A fost una mai degrabă formală, cu o participare de 256 de deputaţi din totalul de 329 aleşi.

Singura decizie importantă a fost înființarea comisiei de validare a mandatelor, formată din 30 de membri, majoritatea de la PSD. Această comisie, în care a fost desemnată și deputatul bistrițean Doina Pană din partea PSD, este cea care va valida mandatul fiecărui deputat în parte. Singurul mandat pe care vor sta toți ochii ațintiți este tocmai cel la președintelui PSD, Liviu Dragnea, pe care din pricina condamnării cu suspendare pentru delict eletoral, cei din PNL și USR l-ar vrea invalidat. Puțin probabil însă, devreme ce majoritatea comisiei de validare, dar și totalul deputataților care vor fi chemați să voteze, aparține PSD-ALDE.

Rezultatul analizei Comisie de validare urmează să fie prezentat miercuri, 21 decembrie, după care deputații vor depune jurământul și vor alege președintele Camerei Deputaților, membrii Biroului Permanent și se va stabili componența comisiilor.

În ce comisii vor parlamentarii noi

În prima zi de deputat Cristina Iurișniți (USR)  (foto) a asistat la ședința scurtă de plen. Ar dori să prindă nominalizarea în comisia de învățământ a Camerei Deputaților, pentru care o recomandă activitatea de peste 20 de ani de profesoară. Spune însă că e dificil, mai ales că majoritatea își asigură locurile cele mai bune. ” Liderul nostru de grup și președintele USR Nicușor Dan a ieșit de la negocierile pentru comisii în semn de protest pentru că partidele mari și-au împărțit conducerile celor mai bune comisii. USR a rămas cu conducerea comisiilor de IT și cea de egalitate de șanse, ceea ce nu e în regulă. Va fi greu și cu locurile în comisii” spune Cristina Iurișniți. Ionuț Simionca (PMP) ar opta pentru comisia de agricultură și speră să-l și obțină în ideea în care nu foarte mulți colegi își doresc această comisie.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu