Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Crețu zice ” pârtie!” din 15 ianuarie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Este vorba de termenul la care primarul Bistriței estimează că se va putea schia pe noua Pârtie Cocoș din Wonderland.  Data de 15 ianuarie a fost avansată de Crețu într-o emisiune, luni seara la ASTV.

Termenul, pe care Crețu admite că l-a avansat optimist, e legat de momentul la care furnizorii echipamentului, firma austriacă Doppelmayr, sunt programați să vină să facă probele. Deocamdată austriecii sunt așteptați în 9 ianuarie 2017, însă numai dacă până atunci alimentarea cu energie electrică a pârtiei este rezolvată.  Primarul spune că e ca și rezolvată problema și i-a mulțumit în direct directorul local de la Electrica pentru că a scos la liman din hățișul birocratic alimentarea cu energie.

Cel mai mare obstacol rămâne însă operatorul pârtiei, încă de negăsit. Dar primarul Crețu e optimist și spune că va derula procedurile de licitație, cu toate avizele și termenele de așteptare, în paralel până în 15 ianuarie: ”Dacă eram în Brașov sau chiar în Vatra Dornei ne descurcam mult mai bine, pentru că am fi găsit firme specializate”, consideră primarul, care e optimist că se va descurca și cu problema acesta. În ultimă instanță acesta a avansat în urmă cu câteva săptămâni și posibilitatea ca firma care a amenajat pârtia să o preia, cu tot cu teleschi, în administrare pentru o perioadă. Pârtia de schi din Bistriţa este situată la o altitudine mică, probabil printre cele mai mici din țară, care nu depăşeşte 680 metri, are o lungime de 1,3 kilometri, este dotată cu telescaun şi instalaţie de zăpadă artificială.

Finanțarea pentru această investiție,  care costă peste 5 milioane euro, a fost obţinut de Primăria Bistrița printr-un credit bancar, după ce varianta ”fonduri europene” a căzut.

Share.

About Author

4 comentarii

      • Adrian Florin Chereji în

        15 ianuarie 2017 nu are cum. Deoarece:
        1. Telescaunul trebuie autorizat ISCIR; specialistii furnizorului sosesc in 9 ian.2017; daca problema alimentarii cu energie electrica va fi rezolvata, dureaza cateva zile pana cand furnizorul face probele in sarcina maxima si apoi cheama inspectorii ISCIR pentru autorizare; avand in vedere complexitatea instalatiei autorizatia nu se elibereaza pe loc (la cinematograful DACIA autorizarea din partea CNC pentru a putea rual filme a durat 2 luni);
        dar nu este suficient…
        2. Trebuie autorizata partia de schi, pentru aceasta:
        2.1. Operator autorizat; a fost lansata procedura de achizitei operare partie de schi; abia prin 15 ianuarie expira termenul pana la care firme specializate pot depune ofertele, apoi trebuie semnat contractul de delegare serviciu operare instalatii aferente partie de schi; daca sunt mai multe firme interesate, llucrurile se pot complica; dar se pare ca este doar o firma interesata (dedicatie de la primarie) si s-ar putea sa avem operator instalatii cu contract semnat cu primaria prin 20 ianuarie, dar…
        2.2. Trebuie autorizata partia de catre o comisie de specialitate ANAT; dosarul poate fi depus dupa ce telescaunul este autorizat ISCIR si dupa ce exista operator autorizat pentru instalatiile aferente partiei; in cel mai fericit caz dosarul poate fi depus in jurul datei de 20 ianuarie (varianta superoptimista, in cazul in care se stie de acum cine va fi operatorul care va “castiga” licitatia, pentru ca sa inceapa de pe acuma intocmirea dosarului; dupa ce se depune dosarul trebuie sa vina comisia ANAT; nici in acest caz nu cred ca se poate da , pe loc, autorizatia; e vorba de o activitate cu grad ridicat de risc pentru viata/integritatea schiorilor;
        In concluzie: autorizarea partie probabil va fi obtinuta in luna februarie, repet, in conditiile in care toate merg snur de acum inainte. Atunci, probabil, vremea se va incalzi si vom amana pentru anul viitor punerea efectiva in functiune a partiei.
        Eu nu ma bucur, as fi schiat zilele astea, dar ce sa-i faci, cum avem pod care duce , vorba ardeleanului, nicaria, asa avem partie care nu poate fi folosita.

Lasă un comentariu