Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentarii bistrițeni și-au negociat comisiile de specialitate. Vezi cu ce se va ocupa fiecare în următorii 4 ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spune-mi în ce comisie ai nimerit, ca să-ți spun ce fel de parlamentar vei fi”, sună o vorbă prin Parlamentul României. Altfel spus, cei care vor să muncească în Parlament se bat să intre în comisiile permanente cu volum mare de muncă, iar cei care fie n-au susținere, fie n-au chef de bătaie de cap intră doar în comisiile ușurele, care lucrează din când și când, cum ar fi comisia pentru comunitățile de români din afara țării sau comisia de egalitate de șanse între bărbați și femei.

Împărțirea pe comisii s-a tranșat joi, 21  decembrie și deși teoretic mai sunt posibile unele transferuri un parlamentar rămâne în general în aceeași comisie până la finalul mandatului. Bistrițenii vor avea reprezentanți la Mediu, Agricultură, învățământ sau Administrație Publică.

Doi pentru mediu

Cei doi deputați ai PSD, Doina Pană și Daniel Suciu vor activa amândoi în comisia de mediu și echilibru ecologic. De data aceasta Doina Pană va obține un loc în conducerea comisiei, în timp ce Daniel Suciu, care a fost în precedentul  mandat secretarul acestei comisii va rămâne membru simplu. În schimb deputatul PSD va participa și la lucrările comisiei de petiții abuzuri și drepturile omului.

Profesoara Cristina Iurișniți, deputat USR a reușit să intre în comisia de învățământ, științe, tineret, una dintre cele mai solicitate și solicitante comisii permanente ale Parlamentului.

Deputatul PMP Ionuț Simionca a optat pentru comisia de agricultură silvicultură și industrie alimentară, o comisie dificilă, unde se lucrează tot ce înseamnă proiecte legislative pentru agricultură, cea în care a funcționat în timpul precedentei Legislaturi și a făcut-o cunoscută la Bistrița liberalul Stelian Dolha.

Liberalul Robert Sighiartau vrea să aibă un cuvant de spus la realizarea bugetelor și a reușit să devină membru în comisia de Buget, Finante, Bănci a Camerei Deputatilor. Greu de crezut că vă putea promova initiative semnificative într-o comisie dominată de PSD.

Senatorul Ioan Deneș va fi în noul mandat secretarul Comisiei de administrație publică, după ce în ultimul an din primul mandat a fost președintele acestei comisii importante din Senat. Dacă nu mai e președinte de comisie, Deneș este în schimb viceliderul grupului PSD, o poziție importantă printre senatorii social democrați. Senatorul ALDE Ioan Simionca va face parte din comisia de cultura si media a Senatului si spune ca n-a fost deloc usor sa prinda un loc aici, pentru ca solicitarile pentru aceasta comisie au fost foarte numeroase.

Share.

About Author

Lasă un comentariu