Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița nu-și poate cheltui bugetul de dezvoltare nici în 2016

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipiul rămâne cu cel puțin un sfert din banii de dezvoltare necheltuiți și în 2016, situație care se repetă de câțiva ani încoace. Deși rămâne constant cu bani în cont municipalitatea ia în calcul să contracteze noi împrumuturi, pentru Aqualand în 2017.

Potrivit raportului Direcției Economice a Primăriei Bistrița de la începutul lunii decembrie execuția bugetară la nivelul trimestrului IV arăta că s-a cheltuit doar 58,73 % din bugetul de dezvoltare, adică 38,3 milioane de lei din cele 65,299 milioane prevăzute la începutul anului. Consilierul local Ioan Peteleu, fost viceprimar , spune că 75% din bugetul de dezvoltare e maxim-ul la care se poate ajunge la finalul lunii decembrie, ceea ce este o situație inacceptabilă: ”managementul Primăriei își arată incapacitatea încă odată. Să ai bani și să nu fi în stare să-i cheltui și să ajungi în situația acesta la sfârșitul fiecărui an, arată cât de prost este condus orașul. Și în timp ce tu nu ești în stare să cheltuiești banii din buget, să-ți treacă prin cap să iei un alt împrumut, când tu ai avea banii,  este inadmisibil, Nu înțeleg de ce nu negociază cu băncile la care are împrumuturile o plată în avans a creditelor existente, dacă tot nu știe ce să facă cu banii”, spune Peteleu. Potrivit unui calcul sumar bugetul Primăriei Bistrița ar putea rămâne în cont la capitolul dezvoltare cu mai bine de 4 milioane de euro necheltuiți.

Primarul nu crede însă că această politică bugetară de rostogolire a unor excedente  e o problemă. La adoptarea bugetului pe 2016, prin februarie, primarul Ovidiu Crețu nu era îngrijorat că în 2015 a rămas în conturi cu bani necheltuiți. Atunci punea excedentul pe seama banilor europeni prinși în buget și necheltuiți: ”Faptul că avem excedent bugetar e pentru că am prins şi banii europeni. Și dacă ai investiţii multe, acestea se fac prin licitaţii. Noi trecem preţul de pornire care apoi scade cu 15% sau mai mult. Faptul că avem excedent bugetar nu e o pacoste, e o chestie foarte bună.”  declara anul acesta în luna februarie primarul Ovidiu Crețu.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Da mai puneti niste panouri publicitare de elea scumpe din fonta prin oras. Nu vedeti cat sunt de solicitate, aproape toate-is goale. Si niste stalpi tot de fonta pe minunata si amenajata strada FALEZA si sa vedeti cum se cheltuie banii. Mai multi BGICASAI inclinati de beton ca eia din PIATA MICA, ar mai fi buni si la intrarea in Primarie sa nu mai deranjeze nimeni. NU ?

Lasă un comentariu