Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dragnea nu cedează și îi arată pisica președintelui: dacă el vrea , se poate ajunge și la suspendare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liviu Dragnea și Tăriceanu susțin că Iohannis face abuz de putere refuzând nominalizarea fără a oferi motive. Șeful PSD, ieșit la declarații după 4 ore de la respingerea nominalizării de către președinte spune  că nu a găsit nici măcar un  motiv constituțional sau alte riscuri în nominalizarea lui Sevil Shhaideh și că ceea ce era valabil atunci când a semnat pentru numirea ei ca ministru al dezvoltării  ar fi valabil și acum. Dragnea a relatat și că președintele ar fi sunat-o pe Sevil Shhaideh joi să-i ceară să vină cu echipa și cu programul de guvernare și spunându-i să se pregătească , după care în loc de altă discuție a apărut cu declarația de la ora 12,00.

”Acest om vrea să declanșeze o criză politică în România. … A anunțat decizia lui în dispreț total față de români, față de cei care au votat. Pentru mine, pentru noi nu are nicio importanță campania comunistoidă din presă…Am vb cu dl Tariceanu si Constantin si pâna mîine seara va trebui sa luam o decizie. Si parafrazandu-l pe cel care a vorbit la ora 12,00. Nu va fi o decizie ușoara. E o avalanșă de mesaje de la oameni care se sim jigniti si cer cu fermitate suspendarae presedintelui. Daca vom ajunge în urma analizei, că e bine să-l supendăm pe presedinte nu voi avea nicio ezitare” a declarat Dragnea.La discutia de marti, dupa alegeri, din start a spus ca nu vrea sa dea guvernul PSD, ca e pregatit pentru un razboi total. Ce garantie avem ca trimitem alta propunere si nu va fi tavalita pe nu stiu ce site-uri? Trebuie sa ne gandim foarte bine, iresponsabilitatii prezentate azi vreau sa-i opunem responsabilitatea noastra. Trebuie sa ne gandim bine daca accceptam aceasta invitatie.

Liderul PSD spune că l-a sunat sâmbătă pe președinte , dar că telefonul a fost închis și nu a găsit altă cale de a-l contacta pentru a-i cere ”să nu arunce țara în criză”.

Întrebat ce variante mai are în afara suspendării lui Iohannis, Dragnea a răspuns: ”Am vorbit cu mai multi colegi despre oferta otravită a președintelui Iohannis, să venim cu altă propunere. Cine ne poate garanta ca acea propunere va fi acceptata? O alta propunere e foarte posibil sa fie tarata prin presa si sa fie prezentata ca un agent KGB, sau terorist de-a binelea, sau coruptul coruptilor….In opinia mea presedintele vrea suspendare, se gandeste ca se poate reinventa. Trebuie sa ne gandim foarte bine daca aruncam tara in aceasta criza politica…
E o decizie a CCR foarte limpede, care spune ca presedintele nu poate refuza o propunere din partea unei majoritati constituite oficial. In conditiile in care are in fata o majoritate oficiala si refuza propunerea, e clar ca incalca Constitutia. Exclud posibilitatea sa ne aruncam cu capul in gard acum, sa aruncam tara in criza. Noi avem o raspundere pentru toata tara.
O sa ne mai gandim daca nu mergem pe suspendare daca nu cumva ajungem tot acolo pentru ca omul nu are de gand sa lase acest guvern sa se instaleze.
O parte din sistemul public din Romania, partea oculta, tine cu tot dinandinsul ca noi sa nu facem guvernul.Sunt doua variante: constituirea comisiei, parte a procedurii care se finalizeaza cu suspendarea, sau o comisie oficială”
a mai declarat Dragnea.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu