Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Leul dat peste cap de criza politică. Cel mai ridicat curs în raport cu euro din 2012 incoace

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alertă pe piața financiar valutară: astăzi cursul euro/leu a ajuns la 4,5409, cel mai ridicat curs din 2012 încoace. Alerta s-a declanțat la ora 13,00 odată cu publicarea cursului de către BNR.

Leul a pierdut teren şi în raport cu celelalte valute importante. Cotaţia dolarului american a urcat la 4 lei şi 35 de bani, iar francul elveţian a ajuns la 4 lei şi 23 de bani.

Potrivit DIGI 24 deteriorarea cursului leului este influențată de tensiunea politică legată de numirea premierului. Stelian Muscariu a explicat pentru postul TV că nu există nicio cauză externă care să fi influențat cursul și că dacă va continua criza leul se va prăbuși și mai tare. ”e posibil să meargă și mai sus, dacă BNR nu se implică. Insă până acum BNR a intervenit doar când deteriorarea cursului era determinată de cauze externe”, explică analistul financiar. Acesta mai spune și că leul își va revenii doar când se va anunța un nou premier și mai ales dacă acesta va veni cu un program de guvernare care să inspire încredere mediului economic.

Share.

About Author

Lasă un comentariu