Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reexaminarea legii tăierii celor 102 taxe respinsă și de Camera Deputaților. Cel mai tarziu în februarie va intra în vigoare.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noii deputați au respins astăzi  în prima lor ședință de plen retransmiterea la comisii a legii celor 102 de taxe, semnată de Liviu Dragnea, pentru care președintele a cerut reexaminare cu 142 pentru și 87 împotrivă și o abținere. Legea se duce înapoi la președinte care nu are încotro și va trebui să o promulge, după ce și-a epuizat toate căile de a o bloca. Prevederile ei ar putea intra în vigoare de la 1 februarie 2017.

Deputații s-au trezit cu legea pe ordinea de zi, deși nu figura pe agenda inițială a primei ședințe. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a susținut însă că proiectul este o urgență, deoarece trebuie luat în calcul în noul buget, cel pe 2017. Aceasta după ieri Senatul a respins la rîndul său cererea de reexaminare a președintelui. PNL, USR

Proiectul legislativ a trecut de votul vechiului Legislativ în procedură expres, însă a fost retransmisă vinerea trecută de președintele Iohannis noului Parlament spre reexaminare, după ce a refuzat să o promulge. Președintele a invocat că “pentru a fi eficienta, reducerea în sine a taxelor trebuie sa fie însotită de o imbunatatire a procedurilor administrative si a disciplinei bugetare.” dar  a cerut o dezbatere reala în privinta finantarii televiziunii si radioului public : Modul de finanțare a celor două servicii publice de radio și de televiziune este în directă legatura cu funcționarea acestora…Din această perspectivă, considerăm că stabilirea surselor de finanțare a serviciilor publice de radio și televiziune sunt aspecte ce trebuie să facă obiectul unor dezbateri autentice în forul legislativ, care trebuie să identifice acele solutții optime de natură să asigure realizarea rolului constituțional al acestora”, scrie președintele în cererea de reexaminare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu