Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți revoltată din prima zi de practicile majorității în Parlament. Și nu e singura.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prima zi de vot pe proiecte legislative din Camera Deputaților a fost și prima zi de decepție pentru deputatul bistrițean de la USR. Aceasta relatează cum s-a trezit în situația de a vota un sac de reglementări legislative rămase moștenire de la fostul Parlament, cu sute de documente livrate cu 12 ore înainte, deci fără nicio șansă de a le studia.

Într-o postare pe facebook deputatul Cristina Iurișniți se plânge că în Parlament domnește legea junglei, impusă de majoritate, care a perfecționat un sistem de vot ce nu le dă nicio șansă parlamentarilor de bună credință: ”să votezi pe repede înainte peste 260 inițiative legislative lăsate moștenire de cei din legislatura anterioară, afișate cu o jumătate de zi înainte de ziua Z …a fost o experiență pe care mi-o doresc unică! E clar că majoritatea impune legea junglei, dar nu putem sta pasivi în fața abuzurilor! Azi USR s-a abținut de la a vota propuneri de legi în necunoștință de cauză ! Am votat însă pentru retrimiterea la comisia de specialitate a propunerii legislative privind situația din România a cetățenilor moldoveni care trebuie sprijiniți și încurajați pe direcția identitară, mai ales în acest nou context geopolitic” a scris parlamentarul USR.

Paginile parlamentarilor USR pline de relatări cu experiențele suprarealiste din Parlament

Dacă în comisia de învățământ din care face parte funcționarea a apărut ceva mai echilibrată, deputatul USR nu poate trece ușor peste practicile cu care spune că este controlat Parlamentul: ” în plen.. a fost o politică exacerbată a celui mai tare, un modus vivendi în politica ultimilor 25 de ani și mai ales, a unei responsabilități ieșite în derivă! Îmi doresc să se schimbe mentalitățile, iar USR e acolo în Parlament să identifice și să semnaleze abuzuri, dar mai ales să vă implice pe voi, cei de acasă! Nu mai putem sta nepăsători ! Trebuie să schimbăm mentalitățile care au permis instalarea și continuarea unor astfel de abuzuri”, mai scrie Cristina Iurișniți pe pagina de facebook.

Și nu e singura de la USR, revoltată de mașinăria de vot. Cătălin Drulă, deputat de Timiș, șeful comisiei IT a Camerei Deputaților descrie și el ziua de miercuri din Parlament: ”Haos în Parlament. Site-ul Camerei Deputaților nu merge, sistemele electronice sunt căzute de azi-noapte. În aceste condiții, nu putem avea acces la inițiativele legislative și proiectele de lege. Adică discutăm în Plen fără să știm despre ce discutăm. În plus, se introduc urgent-urgent pe ordinea de zi două inițiative legislative noi. Ce era așa de urgent? Introducerea de noi cheltuieli subvenționate de la buget pentru partide printre care “cheltuieli cu penalitățile”. Adică, de exemplu, pentru întârzieri la plata chiriei, a luminii, a facturilor și așa mai departe. Nu prea înțeleg de ce ar trebui contribuabilii să suporte penalitățile pe care le au de plătit partidele.” relatează Drulă.

Votul si glontul

Fostul ministru Cristian Ghinea, relatează și el, inclusiv cum s-au petrecut lucrurile în Biroul Permanent, care asigură conducerea executivă a Camerei Deputaților : ” ieri, vot pe agenda saptămânii. Mâine urma să testam sistemul electronic de vot. Convocare de urgență azi dimineața. Nu știm pentru ce, dar e urgent. Spunem că e nerezonabil să fi citit 200 de proiecte de legi (cu aviz de respingere de la comisii) de ieri când am fost anunțați pâna azi. Nicușor (Dan, nota red) cere mai mult timp. I se taie cuvântul. Haideți să votăm. Se votează...Se schimbă agenda pentru toată săptămîna. Nu e clar de ce. Se votează și asta. Durează 2 secunde un vot în BP. Nu mai votam mâine cele 200 și ceva, ci acum. Peste doua ore. Comisia de buget convocata de urgență în paralel cu plenul. E urgentă povestea cu cele 102 taxe. Se votează daca o bagam pe ordinea de zi….Mașinăria funcționează impecabil. Totul e urgent si neclar. Nu se discută, regulamentul vorbește de convocari cu 24 ore inainte, regulamentul zice că primim materialele inainte. Pare ca regulamentul nu contează dacă se votează. Expresia preferata a PSD zilele astea este “votul e mai tare decat glontul”. Ne-a spus-o în prima zi dl vicepreședinte care ține permanent locul președintelui Dragnea, care are treabă pe altundeva.

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Roxana Zinc în

    Asta e realitatea. Candidatii nu ar trebui sa mai promita nimic in campania electorala. Eventual ceva de genul – sa vedem cat luam si apoi vedem ce facem. Atata timp cat esti in opozitie….

  2. BALAN Marius- ecologist în

    No Doamna draga, ati vazut cata calitate este in parlamentul penal in adoptarea unor legi ?Pe repede- nainte , dara sa nu se prinda nici macar cei cu constiinta curata. Si tot asa se intampla si pe la primariile din tara cand se pregatesc bugetele. Consilierii primesc documentatia in ziua in care se voteaza.Avem propriul exemplu din anii trecuti. No ati vazut ce mare scofala e sa fi parlamentar prins de o majoritate care isi face proprile legi ? Singurul castig de ales este indemnizatia si pensia nesimtita care-i pune la caldurica tot restul vietii pe mai marii oraselor si satelor. Nu inteleg de ce popii DUMINICA se mai roaga la SFANTA LITURGHIE pt. astfel de alesi si ii pomenesc in tata DUMINICA. In fapt fara politic nici lucrarile incepute si dorite nu se pot finaliza. Ce mai ochiul dracului nu scuteste nici biserica. JALEE

Lasă un comentariu