Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce l-a întrebat Ionuț Simionca pe viitorul ministru al Agriculturii și ce răspuns a primit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca (PMP) a pregătit 15 întrebări pentru ministeriabilul de la agricultură, Petru Daea, pe care le-a trecut înaintea ședinței de comisie pe pagina de socializare. N-a avut ocazia să adreseze însă decât 3 dintre ele, deoarece audierile *care au putut fi vizionate on-line în direct- au mers pe repede înainte și au fost programate să dureze doar 30 de minute, însă au depășit cu aproape o jumătate de oră timpul alocat.

Simionca l-a întrebat pe Daea  dacă are în plan să coboare pragul minim al numărului de animale pentru care se acordă  sprijinul cuplat zootehnic, care la bovine este condiționat de 10 capete iar la ovine de 150, în condițiile în care în județe de munte și podiș puțini fermieri se încadrează.  Deputatul PMP a mai vrut să afle și care sunt măsurile prin care se poate  asigura plata în timp a subvențiilor în agricultură, pentru că încă s-ar mai face plăți restante din 2015. Petre Daea nu i-a răspuns deputatului PMP  la nici una dintre cele două întrebări și i-a dat un răspuns vag la cea de-a treia, care se referea la măsurile de debirocratizare  pe care le are în vedere. Răspunsul lui Daea, un vechi membru al comisiei de agricultură timp de mai multe mandate și fost ministru a fost de-a dreptul metaforic: ” Debirocratizarea e atât de necesară, încât ar fi nefiresc să vorbesc de ea”.  A spus totuși răspunzând unei alte întrebări că a luat legătura cu specialiștii din Ministerul Agriculturii și că ”acordarea la timp a subvențiilor este extrem de necesară iar eu îmi iau măsurile de siguranță din punct de vedere tehnic și organizatoric astfel încât acest lucru să se întâmple”

Daea a trecut de votul comisiei cu 23 de voturi pentru și 11 împotrivă, dintre care un vot al deputatului bistrițean.

Colecție de perle post-audiere

Nominalizatul pentru portofoliul de la Agricultură s-a remarcat încă de la audieri ca un personaj care răspunde în dodii și face deliciul presei. Ziariștii au început deja să consemneze perlele viitorului ministru. Citiți câteva consemnate deHotnews la declarațiile de după audierea din comisie: “Sper ca mintea să mă țină în stare să nu fac greseli”, a inceput acesta, la întrebarile ziariștilor. Agricultura este un “domeniu atat de complex si complicat” iar “timpul e doar un instrument pentru o faza in care oamenii se aduna sa vorbeasca despre existenta lor”.Acesta a precizat ca va prelua funcția de ministru al Agriculturii deoarece partidul i-a incredințat o misiune iar fermierii asteaptă să o îndeplinească: ””Misiunea se incredinteaza si nu se cere. Ea se duce la indeplinire fara echivoc”, a subliniat el.

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Au ministrii astia un talent de a nu spune nimic, ceva de speriat.Aia cu debirocratizarea este monumentala, din putul ratiunii.

  2. Omu, solu si gunoiu în

    ” Debirocratizarea e atât de necesară, încât ar fi nefiresc să vorbesc de ea”. Sic! Cred ca raspunsul ar fi trebuit sa fie formulat cam asa: Debirocratizarea e atat de necesara, incat e nefiresc sa fie facuta de oameni de varsta mea….)))))))))

Lasă un comentariu