Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi parlamentari bistrițeni și-au consultat alegătorii pe facebook ce să-i întrebe pe miniștri la audierile de mâine-Ce răspunsuri au primit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Înaintea audierii candidaților de miniștri în comisiile de specialitate, doi deputați ai opoziției, Cristina Iurișniți (USR) și Ionuț Simionca (PMP) și-au chestionat simpatizanții de pe rețelele de socializare ce întrebări ar trebui să le adreseze nominalizaților.

Cristina Iurișniți, care este  membru al comisiei pentru Învățământ, știință, tineret și Sport a Camerei Deputaților  va participa miercuri dimineața la audierea a trei candidați de miniștri: Pavel Năstase ( propus la Ministerul Educaţiei Naționale), Marius Alexandru Dunca (tineret și Sport) și Șerban Constantin Valeca (Ministerul Cercetării și Inovării). Deputatul i-a întrebat pe membrii grupului ”Simpatizanții USR BN” care consideră că sunt cele mai potrivite întrebări pe care le poate adresa ministeriabililor, în condițiile în care regula va fi că fiecare deputat are la dispoziție 30 de secunde pentru întrebări.

Ce întrebări vor să-i adreseze profesorii și părinții lui Pavel Năstase

Feed-back-ul primit a fost pe măsură. Un părinte i-a transmis pentru ministrul educației: ”Ce părere are despre reducerea cantitativă a temelor primite de elevi pt. acasă. Crede că s-ar găsi o soluție care să împace timpul liber al elevilor cu calitatea studiului. Cum facem ca ghiozdanul unui elev de clasa a 3-a (și nu numai), să nu mai cântărească între 3 și 5 kg? iar un altul a întrebat pe când va exista un program gen big-brother cu camere conectate la internet,  obligatoriu în toate școlile, pentru a putea fi supravegheați copiii inclusiv de către părinți.

O profesoară i-a cerut ministrului să explice ce se va întâmpla ”Dacă programele pentru clasa a V-a, an școlar 2017-2018, se vor dovedi lipsite de coerență și nerelevante, ce variantă ia în calcul”, iar un alt profesor dacă susține organizarea concursului pt ocuparea funcțiilor de conducere dupa actuala Metodologie într-o sesiune în primăvara acestui an și cum va reacționa dacă nu se va aloca 6 % din PIB pentru Educație în bugetul din acesta an?

Simionca vrea întrebări pliate pe specificul județului

Deputatul Ionuț Simionca  va asista la audierea fostului membru al Comisiei de Agricultură, candidat pentru portofoliul MADR, Petre Daea și la final va trebui să dea un vot.

Iată mesajul pe care Simionca l-a postat pe pagina sa oficială de facebook: În calitate de membru al acestei comisii (n.n comisia pentru Agricultură și Silvicultură) adresez tuturor celor interesați de acest domeniu, în mod special bistrițenilor, rugămintea de a formula întrebări pentru viitorul ministru, pe care i le voi adresa în numele dumneavoastră, cu ocazia audierilor de mâine. Aș vrea ca întrebările dumneavoastră să se refere cu precădere la agricultura, silvicultura, industria alimentara și serviciile speciale ale județului Bistrița-Năsăud.

Întrebările nu au întârziat să apară, chiar dacă foarte puține restrîngeau aria strict la agricultura județului. De pildă cineva punctul pe rană și-i cere lui Simionca să întrebe de ce nu există o o cooperare reală între fermieri-DSV-ANSVSA-APIA-Directia Agricola-Registrul agricol-etc. De ce nu se pune accent pe aceste relatii?” sau ”APIA are un slab departament de control si inspectie, si lucreaza cu ortofotoplanurile din 2011, care nu reflecta realitatea din teren, iar o parte din fermieri nu isi merita subventiile. Se poate asa ceva? ori să explice ministrul:  Ce are de gand sa faca pentru a debloca pretul carnii de vită vițel porc si oaie care sunt in momentul de fata sub orice critica”.

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Silvius Zdragmea în

    Ar fi trebuit sa-i intrebe pe cei care tocmai formeaza guvernul: Nu-i asa, ca fara acceptul domnului Dragnea nu veti promova nicio initiativa personala?
    Nu-i asa ca, banii pentru primarii vin de la domnul Dragnea prin doamna Shhaideh, care va conduce cel mai mare si plin de bani minister?
    Nu-i asa ca, functia de presedinte al Camerei coroborata cu cea de coordonator al Guvernului fac din domnul Dragnea jupanul tarii?

  2. Orice i-ar intreba pe cei doi ministri, raspunsul se stie dinainte – vom actiona pentru punerea in practica a programului de guvernare PSD.

Lasă un comentariu