Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Guvernul Grindeanu a trecut de Legislativ. După vot parlamentarii bistrițeni și-au făcut poză de grup

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După votul de investire a noului Guvern, în așteptare rezultatului  patru din cei cinci deputați de Bistrița-Năsăud și-au făcut un selfie împreună: trei de la opoziție: Cristina Iurișniți (USR), Ionuț Simionca(PMP) și Robert Sighiartău(PNL) alături de deputatul coaliției de guvernare, Daniel Suciu (PSD). În fotografia de grup s-a strecurat și un deputat din Iași, Petru Movilă (PMP).

Aflat la al doilea mandat în Parlament, deputatul Daniel Suciu a adăugat un mesaj pe pagina sa de socializare: ”Dacă numele noastre sunt apropiate alfabetic, ne mai și reunim la voturi. Putere, opoziție, dar bistrițeni înainte de toate. Chiar dacă astăzi am votat diferit, eu pentru investirea Guvernului și ei împotrivă, democrația așa funcționează. Și dialogul e absolut normal și necesar. La momentul instantaneului eram eu în minoritate, dar la final rezultatul va fi altul.”

Guvernul Sorin Grindeanu a trecut de votul de investitură dat de Legislativului României cu o majoritate de 295 de voturi pentru, 133 împotrivă, o majoritate previzibilă. Au dat votul pentru investire partidele din Coaliția de Guvernare adică PSD și ALDE, alături de minorități, dar și UDMR care susține că și-a dat un vot de principiu. Împotrivă au votat PNL, USR și PMP. La ora 19,00 este programată depunerea jurământului de membrii Cabinetului PSD plus ALDE în fața președintelui Iohannis.

Sorin Grindeanu, noul premier a declarat după investire că le mulțumește atât celor care au votat pentru, cât și celor care au votat împotrivă tocmai pentru că este vorba de Guvernul României.

Share.

About Author

Lasă un comentariu