Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Opoziția nu poate funcționa pe modelul Dragnea, domnule Oltean! Povestea cu succesori care să țină locul cald funcționează numai acolo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De 20 de ani Ioan Oltean iese cu precizie de ceasornic vineri în preajma Sfântului Ion (de data asta a mutat puțintel ora) să-și țină celebra conferință de presă cu șampania pentru onomastică și urări. Fie vreme rea sau bună, la putere, la butoanele județului sau la cele mari de țară, fie în opoziție, dar câteodată tot la butoane, Ioan Oltean a spus, în stilul lui caracteristic, uneori bolovănos, lucrurilor pe nume.

Din sediul lui de unde s-a dat atâta timp starea vremii în politică, Ioan Oltean și-a mai permis de Sântion, clipa lui de sinceritate, chiar dacă nu toate urechile aveau timpan să-l audă.

La final de carieră, după mai bine de 20 de ani în care i s-a spus pe rând președinte, deputat, ministru, chestor, vicepreședinte, secretar general și iar președinte, copreședinte, apoi doar deputat, acum  Ioan Oltean e doar fostul. În engleză pentru ”foștii” există o exprimare care mai mângâie orgolii: ”former”. Ești former president, former senator, etc.  adică cel de dinainte , un cuvânt care spune că ai fost undeva sus și mai ești cumva acolo. Că ai înmagazinat expertiză, că ești credibil, respectabil. Limba română îți spune direct ori fostul, ori te lasă în plata Domnului cu numele tău de botez cu tot.

Explicații foto:Ioan Oltean în 1996 pe când era președinte, nu și deputat.

  Când 24,36 e mai mic decât 24,30

De sărbătoarea asta Ioan Oltean a ieșit cu sigla PNL-ului în spate și a PDL-ului, aurită, la rever (de care nici nu s-a despărțit vreodată deși era co-președinte PNL) să spună  că e om de dreapta, că vor veni și vremuri mai bune pentru opoziție și că  trebuie să dăm Cezarului ce a Cezarului și guvernării PSD dreptul de a-și îndeplini promisiunile fără număr. Cam ce spunea de regulă când îl prindea Sântionul în opoziție. După care s-a apucat să facă analiza alegerilor și a dat de pământ cu ce a mai rămas în PNL, minus o parte din filiala bistrițeană care chipurile ar fi obținut nu știu ce rezultate ”istorice”. Și mai spune fostul co-președinte de PNL că filala BN a fost una dintre puținele, dacă nu singura care a obținut la parlamentare 2016 scor și cu 5-6 % mai mare decât la locale??? Cam gogonată, chiar și pentru cineva care se tot străduiește să-și asigure moștenirea de putere intactă pentru favoriții/favorita lui.

Cifrele reale sunt acestea: 24,3 % vot pentru PNL BN la Parlamentare față de  24,36 % vot pt PNL BN la alegerile locale. O spune Autoritatea Electorală Permanentă. Deci a crescut ce?

Și mai spune domnul Ioan Oltean, ferindu-se cu grijă să pronunțe numele a doi dintre cei trei candidați cotați ca favoriți înaintea alegerilor, că singurul loc unde s-a făcut campanie politică e colegiul 3 (care nu mai există, dar nu contează, acolo i-a fost deputăția timp de 8 ani) și singurul candidat care a muncit în campanie a fost Doris Moldovan. De altfel Doris Moldovan a fost și singura care l-a însoțit, e drept discret, în conferința de presă de vineri, ceasurile 13,30.

Nu domnule Oltean, nu mai ține. O filială al cărui leadership s-a volatilizat tocmai pentru că ați vrut pe modelul de acum al lui Liviu Dragnea să vă asigurați o succesiune care să vă predea partidul la vremea potrivită, după ce vă rezolvați problemele, nu o întăriți acum impunându-i un al 4-lea președinte-surogat. Adică recunoașteți fără probleme că ”n-ați avut mână bună cu al treilea președinte pe care l-ați impus”, adică Robert Sighiartău și credeți că îi faceți vreun bine partidului și opoziției în general încercând să impuneți pe altcineva. PNL-ului și cât a mai rămas din el (singur ați spus că 70 % din organizații sunt inactive) îi  faceți un bine dacă-l lăsați cu adevărat în pace. Spuneți că sunt de vină candidații( o parte) dintre ei, campania, mesajele, etc. Dar pe candidații aceștia cine i-a binecuvântat? Cine a propus un vot în bloc și nu pe persoană în desemnarea lor? Cine a refuzat criteriile în desemnare, votul larg în organizație? Și până la urmă cine l-a creat din ”Ex nihilo nihil” cu câteva luni înaintea alegerilor  pe acest președinte-deputat care acum  reprezintă PNL BN ? Cine a fost cu adevărat președintele din umbră? Nu știți răspunsul?

Păcat! Era de așteptat ca dvs. cel care aveați clipa asta de sinceritate, care spuneți măcar de 20 de ani încoace de Sântion lucrurilor pe nume, să spuneți acum adevărul gol-goluț.

Și să aflați apoi că există viață și încă una fascinantă, în afara politicii și a controlului.

 

Sursă foto principal: Răsunetul

Share.

About Author

5 comentarii

  1. S-o fi uitat la Dragnea ca ii tine, la Tariceanu ca nu- l urneste nimeni si si -a zis : ce el e mai prost? Asa ca o pune pe Dorisuca sa -i tina scaunul pana poate el. Chiar daca 30 % din partid mai e functional.

      • Așa a fost de la început în ograda lui Nea Nelu de la Bistrița. Instinctul de conservare i-a funcționat perfect atâția ani. Funcțiile le-a dat numai celor care îl ascultau fără comentarii și dacă nu i-a avut în ograda partidului, i-a adus din afară, chiar și de la peteleu. Toți pe care i-a numit i-au ținut scaunul cald, nu numai doamna respectiva.

  2. Ce mi-e dragnea, ce mi-e asta. Daca a fost invatat atata vreme omul sa i se pupe mainile ce vreti si voi sa faca ? Ce stie sa faca si altceva? Stie sa latre ragusit si sa faca pe sefu. Si ii trebuie si lui un grindean cu fustita. Ce, ca dragnea poate invata de la asta meserie.

  3. Baciul Moldovan în

    Pai la PSD s-au îngroșat rândurile, pe când la PNL s-au subțiat atât de tare ca au ajuns în criza de candidați. Amintiti-va d-le Olteanu de Rusu Liviu, Andreica, Somlea, Vasile Moldovan, Ilieși Cornel, Zegrean , primari și mulți alții. Voturile au plecat cu ei și cu mulți alții pe care nu i-am mai pomenit aici. Poți sa te dai peste cap în campanie dacă nu mai ai oameni.

Lasă un comentariu