Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Directori de școli care nu au promovat concursurile pot fi numiți cu delegație. Îngrijorare în tabăra opoziției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primul ordin al noului ministru al Educației, Pavel Năstase a fost tocmai anularea unei interdicții impuse de predecesorul său directorilor de școli care nu s-au prezentat sau nu au promovat concursurile de manageri.

După ce ordinul emis în 6 ianuarie  a ajuns la Inspectoratele Școlare și a apărut în presă, ministrul Năstase a recunoscut oficial că a dat derogarea de la Metodologia pentru desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director si director adjunct, pe motiv că de ”luni, fiecare școală din Romania trebuie să aibă o conducere”.Pavel Năstase a precizat că măsura se referă la 358 de locuri de directori neocupate în urma concursului (5,59 la suta din totalul de peste 6.600) si la 308 posturi de director adjunct, la nivelul întregii țări.

Îngrijorare că politizarea învățământului va reveni ca practică

 Deputatul Cristina Iurișniți, membru al comisiei de învățământ a Camerei Deputaților și-a exprimat public temerea că sistemul educațional ar putea reveni la vechile metehne, care include și politizarea funcțiilor de conducere, odată cu noul ministru. Deputatul a vorbit despre acest subiect la o emisiune la ASTV vineri, înainte de a afla de noul ordin al ministrului Pavel Năstasel: ”L-am întrebat la audierea în comisie pe domnul viitor ministru la ora aceea ce se va întâmpla cu concursurile de directori, dar și cu posturile care vor fi ocupate prin delegare ce se va întâmpla. A răspuns că are nevoie de timp să se documenteze. Evident că nu am fost mulțumită de așa răspuns. Directorii trebuie să vină în mijlocul corpului profesoral în urma unui concurs care să ateste competențele manageriale necesare unui Plan de dezvoltare instituțională eficient si fezabil ! Ar fi păcat ca ceea ce a început fostul ministru, care a pornit un proces de depolitizare să nu continue”, a spus deputatul bistrițean.

Ulterior într-o postare pe facebook deputatul Cristina Iurișniți a remarcat: ”Prima masura PSD în Educatie: directorii de scoli care nu au promovat concursul pot reveni în funcții”. Deputatul speră că măsura va fi totuși temporară, așa cum a asiguat noul ministru iar în vară să se organizeze totuși concursuri care să ateste competențele manageriale.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a făcut însă la mijlocul lunii decembrie numirile prin delegare pentru  61 de directori și directori adjuncți care nu au susținut concursuri, respectând vechea metodologie, iar numirile intră în vigoare de luni, 9 ianuarie 2017.

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. E clar ce vrea ministerelu asta: sa-i puna la loc pe directorii PSD-ului, sa controleze toata suflarea scolii din nou , sa fie totul rosu. A fost o gura de oxigen Guvernul Cilos pentru ca a m aflat ca se poate si altfel. O sa ne para noua rau ca nu am stiut sa-l pretuim. Vai de noi

  2. Da. Și marele sindicalist Liviu Pop a apărut din nou în postura de secretar de stat. Toți aia cu gura mare au căpătat functii: Olguta și Birchall miniștri, Liviu Pop -secretar de stat, ș. a. m. d.

Lasă un comentariu