Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Opinie: Diavolul se ascunde în detalii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Au trecut sărbătorile, alegerile, am trăit cu sufletul la gură “saga” premierilor SMS, s-a mai potolit și codul roșu, “realitatea” draga de ea, așa ar cum face de mii de ani, ne lovește în față cu durul adevăr.

În curând, 2/3 din pensionarii țărișoarei noastre, vor afla că nu a fost bine că și-au băgat mai adânc mâna în portofelul cu pensia pentru a-și îndulci un pic sărbătorile pentru că, deși li s-a spus că în ianuarie le crește pensia, iar domnul Dragnea-om de cuvânt, i-a forțat pe ai lui să voteze pe repede înainte legea care face dreptate pensionarilor. Dar surpriză, pensia nu crește pentru cei cu pensii mici, ăia care au mai multă nevoie, draga de ea rămâne tot mică și crește doar pentru ăia cu pensiile mari, chiar foarte mari. Curat socialism cu față umană “neicușorule. Și tot pe repede înainte mai crește ceva, salariul minim pe economie, cu 200 de lei de la 1250 la 1450 lei, dar de fapt creșterea este ca-n bancul ăla cu Natașa de doar 140 de lei, pentru ca, nu se poate altfel, crește si partea statului cu 108 lei. Toată lumea spunea că este nevoie de această creștere pentru bieții angajați de la stat dar surpriză, în statistici doar vreo 40.000 de amploaiați ai statului au salariul minim, restul de 1,5 milioane sunt angajați la firme private, alea care plătesc impozite și crează locuri de muncă și care trebuie pedepsite pentru că fac asta.

Altfel cum puteți explica creșterea de 108 lei a dărilor care trebuiesc plătite statului pe lângă cei 140 care merg la salariat. Nu era mai simplu și mai util ca banii aceștia să mearga la salariat iar partea angajatorului să acopere doar diferența de 32 de lei? O creștere pe care orice firmă și-ar permite-o. Nu ar fi pierdut nici statul. care ar fi primit aceiași bani, nici angajatul și nici pentru angajator nu ar fi fost o gaura-n cer. Dar statul dragul de el, cum să nu câștige și el ceva? Că doar de aia-i stat să-și facă parte. În acest moment, o firmă trebuie să plătească (la nivelul de 1450 lei pentru salariul minim) 1783 de lei, mai mult cu 240 lei decât în luna decembrie. Și au trecut doar 7 zile din noul an. Ca o primă concluzie, noua guvernare este ciumă pentru pensionarii cu venituri mici și pentru angajatori, îi ajută cu câțiva lei pe cei angajați cu salariul minim dar este mumă pentru pensionarii favorizați și bineînțeles pentru “stat, dragul de el”, de unde se înfruptă cu toții. Marea problemă este că, economia draga de ea, are propriile reguli care nu prea fac casă bună cu populismul de doi lei. Credeți că bat cîmpii? Cifrele despre care vorbesc sunt reale, actuale și pot fi verificate de către oricine.

Să vedem ce ne aduce codul galben.

Share.

About Author

Lasă un comentariu