Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Efectul majorării salariului minim: mai bine de jumătate din părinții cu îndemnizație din Bistrița-Năsăud iau bani mai mulți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Creșterea salariului minim odată cu 1 februarie le va aduce în plus 180 de lei părinților cu cele mai mici îndemnizații de creștere a copilului. Practic valoarea cea mai mică a unei îndemnizații este de 85% din salariul minim, adică 1062,5 lei lunar. Odată cu creșterea salariului minim la 1450 de lei  așteptată cu 1 februarie, se va modifica și cuantumul îndemnizației, care potrivit  specialiștilor nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei.

Potrivit directorului Agenției Județene de Prestații Sociale Bistrița-Năsăud, Ani Bob de majorarea cu 170 de lei vor beneficia 1764 persoane din cei 2590 de părinți care conform înregistrărilor de la 30 decembrie 2016 figurează în baza de date a agenției, adică mai bine de jumătate.

Și nu doar ei vor beneficia de bani în plus.” Vor câștiga și părinții care beneficiază de stimulentul de reinserție, care se acordă din iulie pentru persoanele  care se întorc la muncă până copilul împlinește trei ani”, explică directorul AJPIS. În total este vorba de 823 de persoane, care urmează să primească pe lângă cei 531 de lei un plus de 82 de lei.

Beneficiarul concediului pentru creșterea copilului și, implicit, al indemnizației poate fi oricare dintre cei doi părinți, condiția fiind ca solicitantul să fi obținut venituri impozabile timp de minimum 12 luni în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului. Începând cu jumătatea anului trecut, durata concediului pentru creșterea copilului este unică (doi ani), anterior fiind posibilă și alegerea unui concediu de doar un an.

Share.

About Author

Lasă un comentariu