Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Peste 134000 de români au semnat pentru demiterea Avocatului Poporului-vezi ce bistrițeni sprijină petiția

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O petiție inițiată de un clujean, Tudor Brădățan care cere demiterea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, a ajuns la un număr record de semnături. Până luni seara petiția on-line din campania online demarată joi  a fost semnată deja de  135 000 de oameni.    Principalul reproș împotriva lui Ciorbea este decizia acestuia de ataca la Curtea Constituțională o lege veche 90/2001 care nu le permite persoanelor ce au fost condamnate penal să ocupe funcții în Guvernul României: ”Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteți concediat!” este textul petiției care poate fi încă semnată pe  https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/victor-ciorbea-te-concediem.

Nu este însă singurul reproș. Lui Ciorbea autorii petiției îi impută lipsa de reacție atunci când oamenii obișnuiți au avut nevoie de apărare și excesul de zel când a fost vorba de politicieni cu probleme în justiție: ”De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului. Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere. Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia” motivează autorul petiției.

Petiția clujeanului a fot semnată și de bistrițeni. Printre cei care și-au asumat semnătura se numără deputatul USR Cristina Iurișniți, care a scris pe pagina de socializare că s-a alăturat demersului, dar și consilierul municipal liberal Adrian Florin Chereji.

Miting anunțat pe facebook miercuri la Cluj

De altfel Chereji a declarat pentru Bistrița Express că va participa și miercuri, 11 ianuarie la mitingul organizat în Cluj pentru demiterea lui Victor Ciorbea.

Mitingul este programat de la ora 18:00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca și a fost anunțat pe facebook: ” Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului …E revoltător şi inadmisibil simplu fapt că am ajuns să ,,discutăm” despre posibilitatea ca într-o ţară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcţii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea legii 90 cu atât mai puţin. Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va accepta erodarea respectului faţă de lege şi atacuri la adresa statului de drept”

Share.

About Author

5 comentarii

  1. Ioan Timofte în

    Suntem de rasul lumii.Ajung oamenii sa iasă în strada ca sa sprijine Legea.Sa nu o calce în picioare chiar…avocatul poporului, fost premier al României. Rușine e puțin spus !

    • Adrian Florin Chereji în

      Ăsta-i avocatul diavolului, nu-i al poporului. Dar rolul îl joaca prost, după Ap Pacino e greu să ai succes.

  2. Este bine ca tinerilor le pasa si-i urnesc din loc si pe cei mai varstnici. E momentul sa aratam ca nu pot face ce vor la nesfarsit.

  3. Victor Ciorbea avocat al poporului !!!!! Mai bine avocat al partidului care-i la putere. va dati seama daca acuma calca in halul asta in strachini, cand a fost tanar premier si fara experienta, pe mainile cui a fost tara asta?

  4. Oare de cati oameni este nevoie ca sa fim luati in seama? Ca tot timpul ti se da cu tifla: ies 1000 , ei zic ca au fost votati de 30000, ies 50000, ei spun ca au voturi de la un milion de cetateni si asa mai departe si ca tot ceea ce fac, este pentru nobilul scop de a pune in practica programul de guvernare, care o fi acela. Restul sunt chestiuni minore. Probabil aici se inscie si atitudinea avocatului Ciorbea.

Lasă un comentariu