Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dragnea a inventat ședința extraordinară care ține trei săptămâni – USR ironizează găselnița pe facebook și în conferințe de presă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ideea șefului PSD de a convoca o ședință extraordinară care să se prelungească până în 1 februarie și modul în care a făcut-o a fost taxată în fel și chip de parlamentarii USR.

Pe deputatul USR Cristina Iurișniți, aflată la Bistrița convocarea luni, 9 ianuarie în timpul vacanței parlamentare de la o oră la alta a ședinței extrordinare a luat-o prin surprindere, deși mărturisește că după scurta experiență în Parlament aproape nimic n-o mai poate surprinde din partea puterii: ”Liviu Dragnea este cel care trage, este locomotiva și buldozerul PSD-ului, şi ar trebui să ne așteptăm la tot felul de acțiuni demagogice și dure din partea lui  De pildă, ieri la 16.30 s-a anunțat şedinţă și la 17.00 trebuia să fim în plen. Cu 36 de parlamentari, din care 8 USR s-a ținut plen. Efectiv, suntem puși în niște situații ridicole și povestea continuă. Primim materialele de ședință cu o oră înainte”, a declarat parlamentarul USR astăzi într-o conferință de presă.Voi merge în Parlament și vom lucra în comisii, în plen și în teritoriu, cum spune șeful Camerei Deputaților că e programul. Însă totul nu e decât o mascaradă, așa cum este și pretinsa gaură din buget și comisia lor de pseudo-anchetă.”.

Ghinea: ” Din ciclul Dorel la Guvernare..”

Deputatul Cristian Ghinea, secretar al Camerei Deputaților  e fără menajamente la adresa liderului PSD și spune că USR și-a comnadat aparate de teleportare  ca să-i aducă la plen de câte ori are chef Dragnea: ”Cam așa arata Parlamentul sub înteleapta conducere a d-lui Dorel Dragnea” scrie fostul ministru pe facebook postând o fotografie cu  sala de plen după convocarea imediată și continuă în același registru: ” Dragnea care s-a enervat că nu încape bugetul pe promisiunile electorale și a convocat plen brusc, peste o oră. Mai grav este că au făcut regulile astfel încât Parlamentul poate funcționa cu 35 de deputați” mai spune fostul ministru al guvernului Cioloș.

Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș a scris și el pe facebook: ” O nouă zi, o nouă experiență suprarealistă. Plenul Camerei cu 36 de deputați (din 329).
Pentru context: săptămâna trecută s-au terminat lucrările Parlamentului urmând să fie reluate la 1 februrarie (conform Constituției). Evident, cei mai mulți parlamentari sunt plecați din București în acest moment. Așa că să-i convoci cu o oră înainte într-un plen extraordinar, e un act nedemocratic, chiar dacă PSD insistă că totul e ok și regulamentar. E nedemocratic pentru că se încalcă însuși principiul de bază de reprezentativitate în momentul în care (fizic) 90% din parlamentari nu pot ajunge la lucrări. ..după ce ne-au adormit frumos cu povești despre rolul Parlamentului “care va fi repus în drepturi”, acum își dau arama pe
față.

Conducerea Camerei Deputaţilor,  a decis, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru următoarele trei săptămâni, o perioadă ce acoperă, practic, întreaga vacanţă parlamentară. În oglindă Senatul a stabilit astăzi  convocarea plenului tot în sesiune extraordinară. Practic, Parlamentul va lucra doar pe hârtie în următoarele trei săptămâni, aleşii neavând mare lucru pe ordinea de zi acasă, însă în această perioadă Guvernul va putea emite ordonanţe de urgenţe, după ce legea care abilita executivul să dea ordonanțe pe periaoda vacanței a fost atacată la CCR de USR, PNL și PMP.

Share.

About Author

Lasă un comentariu