Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fermele din Bistrița-Năsăud intră de astăzi în anchetă statistică. Datele sunt pentru Eurostat și se culeg între recensăminte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Începând de astăzi Direcţia Regională de Statistică Bistriţa-Năsăud e în campanie, timp de o lună pentru așa numita Ancheta Structurală în agricultură.

Potrivit directorului Ioan Chira sunt mobilizați 71 de specialiști agricoli care vor culege fiecare informații de la aproximativ 100 de gospodării agricole din tot județul, nu alese întâmplător, ci în baza unui eșantion stabilit. Datele sunt confidențiale , iar recenzorul îl vizitează pe șeful gospodăriei alese până îl găsește acasă.

În total în județul Bistrița-Năsăud vor fi vizitate 7512 exploataţii agricole fără personalitate juridică şi 329 exploataţii care au personalitate juridică. Campania durează până în 10 februarie 2017, însă datele obținute vor fi date publicității abia în decembrie 2017.

Ancheta trebuie să obțină informaţii privind principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole, adică suprafețe agricole utilizate, modul de deţinere, modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, agricultură ecologică, dezvoltare rurală, persoane care au lucrat în agricultură, alte activităţi aducătoare de venituri.

Șeful Direcției Regionale de Statistică se așteaptă la date ușor modificate față de ultimul recensământ agricol: ”încep să se structureze alfel terenurile, sunt ferme care ajung să se specializeze , apar ferme zootehnice de dimensiuni mijlocii. Toate aceste informații le vor arăta datele anchetei structurale, care este realizat conform legislației europene.

sursă foto: Adevarul

Share.

About Author

Lasă un comentariu