Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premieră la USR: Partidul are prima conferință națională la Sibiu. Bistrițenii din USR participă la conferință

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Timp de trei zile USR-iștii din Bistrița, printre care președintele Lorand Toth și deputatul Cristina Iurișniți participă alături de 400 de colegi din toată țara la un hotel din Sibiu la prima conferință națională a partidului. Inițial reuniunea era plănuită mai degrabă ca un team building la care membrii partidului să se cunoască cu noii parlamentari și pentru o sudare a organizațiilor județene între ele.

Însă odată cu discuțiile despre viitoarele politici ale partidului și nevoia de clarificare doctrinară, s-a decis ca reuniunea să fie o conferință națională în toată regula, prima din istoria USR șți care să pregătească viitorul congres. Pe agenda dezbaterilor care se anunță animate sunt teme precum: curente ideologice în USR și principiile viitorului congres, analiza campaniei electorale la nivel național și județean-lecții învățate și concluzii, mecanisme pentru funcționarea USR și extinderea teritorială, obiective și strategie parlamentară,  după cum precizează un comunicat de presă al partidului.

Președintele USR Nicușor Dan a atras atenția asupra responsabilității pe care o are partidul după ultimele alegeri: “Am generat o uriașă așteptare în rândul românilor și avem responsabilitatea de a fi la înălțimea acestei așteptări!” a spus Nicușor Dan, făcând trimitere și la riscurile pe care le pot genera neînțelegerile pe motive doctrinare.

Conferința Națională, prima din istoria USR continuă și pe parcursul zilei de duminică, când delegații vor participa la ateliere de lucru pe temele anunțate.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu