Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Renunțarea la formularul 088-coșmarul oamenilor de afaceri, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Documentul care elimina Formularul 088 a fost publicat vineri seara in Monitorul. Este vorba de declaratie pe proprie raspundere pentru justificarea capacitatii economice de a efectua activitati în sfera TVA, pe care firmele erau obligate să o depună de anul trecut. Depunerea acestui document este abrogată din 1 februarie, dată până la care softurile ANAF  pot fi ajustate.
Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu a fost unul dintre cei mai aprigi susținători ai formularului, despre care spunea că a ușurat semnificativ combaterea evaziuii fiscale și a ajutat la identificarea firmelor fantomă care funcționau doar pentru a încasa ilegal TVA-ul. De altfel Diaconu și-a dat demisia refuzând să abroge formularul, succesorul său fiind cel care a emis ordinul apărut vineri seara în monitorul Oficial.
Depunerea acestui document a avut atât susținători, mai ales inspectorii ANAF , dar și foarte mulți contestatari, atât din rândul consultanților fiscali cât și a oamenilor de afaceri. Fostul secretar de stat de la finanțe, consultantul economic Gabriel Biriș, numit în funcție de guvernul Cioloș și schimbat în urma unui scandal era unul dintre cei care nu vedeau cu ochi buni ordinul 088 : “Formularul de inregistrare in scop de TVA, 088 este excesiv si nu trateaza cauza evaziunii fiscale, ci efectele ei”, spunea în martie 2016, Biriș.
sursă foto: Jurnal de Oaș

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu