Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Crapă conductele Aquabis: azi a rămas fără apă zona Piața Morii- Gen Grigore Bălan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Astăzi  sute de familii au rămas fără apă în Piața Morii, General Grigore Bălan și alte străzi adiacente după ce o conductă din fața Muzeului Județean a crăpat. Efectul colateral al incidentului a fost și blocarea circulației pe un sens de mers. Aguabis promite să repare defecțiunea până la ora 16,00 și să reia furnizarea apei potabile. Directorul Aquabis Ioan Șandru spune că e vorba de o conductă de fontă care a crăpat din pricina înghețului de zilele trecute urmată de încălzirea vremii.

Zeci de conducte de alimentare cu apă s-au fisurat  de altfel în tot județul sub efectul oscilațiilor de temperatură iar Aquabis a intervenit în peste 20 de cazuri în ultimele 72 de ore.   Directorul Aquabis spune că s-a lucrat în foc continuu în acest weekend de la 7 la 23 și că la această oră sunt deschise sapături pentru remedierea conductelor în 7 amplasamente din județ: în Bistrița și pe conducta de Lechința, dar și în Năsăud. ”toti colegii au lucrat până târziu în noapte. Trebuie să ținem ritmul pentru că de miercuri revine gerul.”

Nu doar conductele le dau bătăi de cap celor de la Aquabis, ci și branșamentele și contoarele care au înghețat: ” am înlocuit deja 250 de contoare. Le recomand celor care au contoare pe domeniul lor la mai puțin de 1,2 metri de sol să le protejeze împotriva înghețului”, spune Ioan Șandru.

Share.

About Author

Lasă un comentariu