Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mii de protestatari la mitingul din Capitală împotriva legii grațierii. Proteste la Cluj și la Sibiu. Deputatul Cristina Iurișniți alături de parlamentarii USR la miting

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În jur de 3000 de protestatari participă la mitingul din București organizat de la orele 18,00 împotriva deciziei ministrului Justiției de a promova Legea grațierii, după ce două ordonanțe de urgență pe această temă pregătite în ședința de guvern de astăzi au fost oprite de la adoptare de prezența președintelui Iohannis. Alte câteva sute de oameni s-au adunat la Cluj și Sibiu, orașe unde s-a ieșit în stradă miercuri seara : ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, “Guvernare, nu eliberare”, Fără amnistie, vă vrem la pușcarie”, “Voi furați, voi amnistiati”, scandează manifestanții.

Parlamentarii USR, printre care și deputatul Cristina Iurișniți (foto)participă la proteste și spun că nu puteau sta deoparte în condițiile în care ceea se întâmplă e în opinia lor”  un atac la statul de drept, o întoarcere a Romaniei la anii 90, un atac la viitorul occidental al Romaniei.”, conform unui mesaj postat de Nicușor Dan, președintele USR pe pagina de socializare. El spune și că ”protestele organizate azi în orașele din România sunt reacția firească și obligatorie la abuzul puterii. Prin proteste au fost oprite derapajele din Martea Neagră (aceleasi cu cele de azi) si legea specială pentru Rosia Montana. ..Am reflectat mult daca sa particip sau nu, riscul fiind să fim acuzati de confiscare politica a protestelor. Am decis sa particip,  pentru a transmite un mesaj asupra gravității a ce se întâmplă sutelor de mii de oameni care ne-au votat.”

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu