Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fotografia deputatului bistrițean Cristina Iurișniți a apărut în Washington Post. Este ilustrația unui articol despre protestele din România

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fotografia este copertă a unui articol publicat ieri în ediția online a prestigioasei publicații americane intitulat ”Proteste față de planul guvernului de a ierta mii de condamnați”.  Sub imaginea Cristinei Iurișniți, care este surprinsă ridicând un cartonaș roșu în timpul protestelor de ieri din București, publicația din capitala americană notează: ” a  woman flashes a symbolic red card during a protest against the government’s plan to pardon thousands of prisoners through an emergency ordinance, in Bucharest, Romania, Wednesday, Jan. 18, 2017.

https://www.washingtonpost.com/world/europe/romania-govt-wants-to-pardon-thousands-of-prisoners/2017/01/18/8eeacf76-dd8e-11e6-8902-610fe486791c_story.html?utm_term=.e768d63386f5

Washintgton Post scrie: ”Câteva mii de persoane au protestat în capitala României miercuri seara (18 ianuarie – n.r.) împotriva planului Guvernului de a ierta mii de condamnați – o mișcare-surpriză menită să reducă numărul mare din închisori, dar de care vor beneficia și susținători notabili ai guvernului.Premierul Sorin Grindeanu a vrut să implementeze măsura prin ordonanță de urgență, care nu necesita nici aprobarea Parlamentului și nici a Președintelui. Înfruntând temperaturile scăzute, protestatarii au mers către sediul guvernului: “Demisia!” – au scandat ei, numind Partidul Social Democrat aflat la guvernare “plaga roșie”. Proteste mai mici au avut loc și în Cluj, Sibiu, Iași și Craiova.

Ministerul Justiției a publicat miercuri (18 ianuarie – n.r.) un proiect care i-a surprins pe procurorul general al României și pe politicienii din opoziție. Această propunere ar putea schimba soarta a 2.500 de deținuți – în special a celor cu pedepse sub cinci ani, cu excepția celor condamnați pentru infracțiuni de natură sexuală, violență, corupție. Totuși, deținuții de peste 60 de ani sau cei cu un minor în întreținere vor avea pedepsele reduse la jumătate indiferent de condamnarea primită.

Printre cei care pot beneficia de aceste măsuri – se numără președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care are o sentință de doi ani cu suspendare pentru alegeri fraudate” mai scrie publicația americană.

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți care a participat la manifestările de miercuri seara din București alături de mai mulți parlamentari ai USR a notat pe pagina de socializare: ”Nu putem fi de acord cu AMNISTIA pentru PENALII cu dosare la DNA ! Cartonaș roșu pentru cei care îsi bat joc de statul de drept!”.

Foto: ediția online Washington Post

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu