Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar: ”Lovitura de stat oligarhică. PSD, jos laba de pe Justiție!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avocatul Diana Morar, președinta OFL PNL Bistrița-Năsăud a avut o reacție virulentă  pe pagina de facebook la adresa celor care caracterizează ieșirea în stradă  a protestatarilor drept lovitură de stat. Avocatul spune că mai degrabă poate fi considerată drept lovitură de stat, una oligarhică, acțiunea coaptă în laboratoarele PSD:

Lovitura de stat consta în acel act de violare a constituției stabilite prin care un grup de persoane preia cu forța puterea într-un stat (conform DEX).
Cum altfel poate fi calificată acțiunea concepută cu atâta dibacie in laboratoarele PSD, decât ca lovitura de stat oligarhică?!
De ce? Simplu! Pentru că a fost creată pentru a servi unor oligarhi și nicidecum acelor amărâți care executa pedepse pentru ca au furat o bucata de caș sau o găinaDe ce s-a revoltat întreg poporul și acum iese in strada? Simplu! Pentru ca cei de mai sus i-au luat de proști. Iar despre romani, credeți ce vreți, dar proști nu sunt. Și iată-i! Sunt prezenți. În stradă!” -spune avocatul Diana Morar.

Iar a desconsidera inteligența și spiritul civic al acestor zeci de mii de oameni oameni care au ieșit să protesteze în toată țara, nu e cel mai înțelept lucru din partea celor asigură conducerea politică:  ”Chiar dacă încercați să acreditați ideea ca cei aflați în strada sunt manipulați, știți foarte bine ca nu este așa! Chiar dacă 60% nu s-au prezentat la vot, asta nu înseamnă ca sunt ignoranți. Și nici proști.
Ce credeați? Că ați găsit momentul perfect?
Că începe anul 2017 cu lapte si miere curgând prin bugete, cu taxe abrogate și relaxari fiscale (pentru care nimeni nu cunoaște modul in care se vor suporta de către stat, dar alta e alta discuție), iar ei, cetățenii, preocupați de deschiderea cornului abundenței în materie de taxe, vor uita de principii, de valori?
Credeți că nu am văzut că în timpul revărsării cornului abundenței, în cancelaria condusă de Dragnea se redacta textul ordonanței grațierii introduse pe șest în mapa ședinței de Guvern ținute taman în ziua in care premierul și Dragnea erau departe în SUA, lăsând-o pe nefericita d-nă Shhaideh să scoată cu mâinile ei castanele din foc? Pe ideea, nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase.
Credeați că vom fi preocupați prea mult de pseudocina cu Trump?
Degeaba ați pus artileria de presă pe Președintele Iohannis pentru că și-a exercitat atribuția legală de a participa la ședința de guvern cu pricina. Prezenta sa a salvat la limita statul de drept în acel moment.
Credeați ca cetățenii nu citesc, nu se informează când unul dintre principalele motive pentru care acum protestează este prevederea din textul proiectului ordonanței grațierii conform căruia, grațierea se aplica ȘI pedepselor cu suspendare? Adică, e cu dedicatie pentru unii anume!
Din prea multă grabă, ați uitat că în expunerea de motive să introduceti măcar o propoziție care să încerce să justifice grațierea pedepselor cu suspendare.
V-ați referit doar la suprapopularea închisorilor.
Știți exact cum stă treaba pe cifre, dacă tot va folosiți de situația deținuților și încercați să spuneti că lumea a ieșit in strada împotriva lor?
In România sunt 8574 deținuți peste limita de 100% a capacității penitenciarelor, dintre care, ar beneficia conform ordonanței voastre, doar 3700 de persoane, in timp ce un număr mai mare ar fi grațiați de pedepse cu suspendare.
Deci, n-ați rezolva problema deținutilor, așa ca nu ii mai mințiți!
Mai bine ați face un calcul și ați vedea cu ce sumă privați statul roman ca urmare a nerecuperarii prejudiciilor rezultate din condamnările grațiate! Sunt prea multe zerouri, așa e! Rămân prea mulți politicieni penali și alți oameni “de bine” pentru stat, cu ei în cont.
Iar în privința amnistiei propuse, ce credeți? Că puteți să o ardeți așa cu un mic abuz în serviciu, un conflict de interese, dar cu grijă, să nu depășească 200000 lei, iar dacă nu s-a prins nimeni in șase luni, sunteți imaculați?
Păi despre ce vorbim atunci?
De ce aceste “grupuri de persoane”, cum i-a numit Președintele sunt încă pe cale să dea o lovitura de stat?
Iar poporul, prin presiunea ce o exercită în strada acum, apăra statul de drept?
Pentru că este un atac fără doar și poate asupra puterii judecătorești, a Justitiei!
Pentru ca pur și simplu subminează sistemul judiciar, punând la îndoiala întreaga desfășurare a procesului penal, munca procurorilor, a avocaților și judecătorilor. Nemaivorbind de efortul bugetar ocazionat cu cheltuielile procesuale. Nemaivorbind de integritatea sistemului judiciar! Nemaivorbind de lupta împotriva corupției! Nemaivorbind de independența justiției! Toate menținute în raportul MCV întocmit în 2016 ca fiind capitole unde Justiția din România încă prezintă deficiențe.
Iar dacă toate acestea nu contează, pentru că în fata lor primează interesul personal, al unora aflați temporar în funcții publice, cum mă faceți să cred că v-ar putea păsa de România? NU îndrăznesc să cred!” notează pe pagina de socializare președinta OFL Bistrița-Năsăud, Diana Morar.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Cand te gandesti ca daca mai stateau un pic idiotii astia le luau mintile prostimii. Cand te vezi cu bani in plus nu te mai doare foarte tare ca Dragnea a facut ordonantele sa scape ei si inca vreo cativa de langa el sau de pe la altii. Dar asa repede, asa cu fereala bate la ochi si miroase al naibii de rau. Vai de capul nostru, oricum

Lasă un comentariu