Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: După ce a cinat de la distanță cu Trump, Dragnea a vorbit de mineriade și lovituri de stat. Nu vreau să mă gândesc ce idei i-ar putea veni dacă trece Bosforul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A demonstra, a nu fi de acord cu acțiuni, vorbe sau politici ale celor care guvernează  este una dintre cele mai prețioase drepturi pe care într-o civilizație a democrației le putem avea.  La o zi după ce Donald Trump a depus jurământul milioane de americani demonstrau în stradă, și nu toți foarte pașnic, împotriva lui. Și-a permis să arunce cu noroi în ei, a vorbit de lovituri de stat, cumva? (deși numai ușă de biserică nu e în declarații mister Trump). Nici vorbă. A recunoscut în două vorbe că a ieși în stradă ține de esența democrației americane. Punct.

Ce a făcut președintele PSD, al Camerei Deputaților și cu siguranță cel mai puternic om din România la ora asta, proaspăt întors din SUA, de unde ne-a trimis și niște fotografii ”sugestive” cu dineuri ?

Nici n-a aterizat bine și a început să împroaște cu vorbe că în România  e lovitură de stat, ori început, Mineriadă și alte cuvinte din dicționarul neobolșevismului și că președintele țării ar fi în fruntea ei. Destul de bizar din gura șefului unui partid al cărui președinte de onoare e cel care se află la originea Mineriadei, ba are de câteva luni și calitatea de inculpat în redeschisul dosar. (iar partidul nu s-a grăbit să-i revoce președinția de onoare. Destul de suspect din partea cuiva care a câștigat atât de confortabil alegerile, încât nu mai există vreo forță politică în stare să-l deranjeze.

Concomitent cu spusele șefului, o armată de ultrași de facebook, s-au apucat să invadeze cu injurii conturile celor care și-au permis să scrie că în orice țară normală a protesta, mai ales când conducerea lucrează cu instrumente oculte pentru a-și apăra corupții, ține de firesc.

De ce deranjează în halul acesta oamenii care protestează și cum a ajuns o sesiune de proteste cu zeci de mii oameni în stradă, nu milioane, să imprime atâta groază șefilor unui partid practic fără oponenți, așezat temeinic peste țară?

Oameni care n-au cerut demisia Guvernului, au cerut retragerea unor proiecte de ordonanțe care violează statul de drept? Deci unde-i lovitura de stat?  Unde-s armatele pregătite să facă ce? Și cine agresează statul și ordinea democratică aici? Nu vreau să mă gândesc ce ar putea debita mister Dragnea dacă i-ar trece prin cap să-i facă o vizită lui Erdogan, cel care a băgat în pușcării jumătate dintre judecătorii țării, profesori, ofițeri, intelectuali, a desființat și etatizat  afaceri care țineau regiuni întregi în spate, a închis televiziuni și ziare, doar pentru că le-a inventat legături cu lovitura de stat și cu clericul exilat în SUA.

Sigur că voci ale rațiunii  sunt destule în PSD și chiar la vârf. Sunt destui care dorm noaptea fără să viseze monstruos și cărora orice bătaie de vânt, ori miting să nu le declanșeze  atacuri de panică ori halucinații schizoide în care văd mineriade și lovituri de stat. Sunt destui care au ridicat acest partid, gândesc european și au contribuit și ei substanțial la câștigul din această iarnă (că un mare aport să fim cinstiți, l-a avut și PNL-ul, care are și el desigur, mulți cu vise interzise gen aministie) Și mă uit inclusiv către Iași unde a voce a rațiunii a spus răspicat că nu vede nicăieri lovituri de stat. Și care detestă despotismul și pretenția cuiva. oricare ar fi, de a pretinde că ” partidul este el”.

 

sursa foto: Revista 22

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Se vede ca nu mai are consilierii aia beton de prin Israel Cu tot ce face de o luna incoace noul tatuc al PSD isi da cu stangu-n dreptul. Si bine scrii de PSD-isti ca nu toti inghit. Sunt destui aia la care li s-a acrit de baronul de Teleorman si noua lui camarila. Cred ca o sa vedem repede cum un partid care nu are adversari o sa iasa batut de el insusi

Lasă un comentariu