Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tichetele de vacanță pentru funcționari: ieri nu, azi da

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce prima variantă a proiectului de buget nu includea bani pentru tichetele de vacanță, promise prin programul de guvernare al PSD , ministrul turismului Mircea Dobre a revenit cu precizări și a declarat pentru profit.ro că programul va funcționa din 1 iulie 2017.

Șeful nou înființatului minister  a mai spus  pentru publicația citată că”fiecare bugetar va primi un tichet de vacanță în valoarea unui salariu minim pe economie pe care îl pot folosi oriunde în țară și oricând, până la sfârșitul anului. “Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017… Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a declarat Mircea Dobre, care a mai spus și că  spre deosebire de alte tipuri de tichete, care sunt tipărite, cele de vacanță vor fi online.

Potrivit Adevarul  acordarea tichetelor de vacanță și reglementarea modului în care va funcționa ar putea fi hotărâtă într-o ședință de guvern care va avea loc la sfârșitul săptămânii.

Legea 173 prin care se acordă tichetele de vacanță pentru bugetari a fost promulgată în 2015, însă bugetul nu a avut suficienți bani pentru a fi pusă în practică efectiv.

Unii bugetari au acționat în instanță pentru a obține un drept reglementat prin lege, însă au fost foarte puține cazuri în care s-a obținut câștig de cauză. Tichetele de vacanță se acordă în prezent în mediul privat, existând companii care își recompensează angajații prin acordarea de vouchere de vacanță.

 

Foto: Capital.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu