Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei taxe pentru apostilă încasate de Prefectură dispar din 1 februarie. Site-ul instituției nu menționează nimic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Peste mai puțin de o săptămână trei taxe care se achită pentru eliberarea apostilei pe actele administrative eliberate de Instituțiile Prefectului din întreaga țară se anulează.

Bistrițenii nu vor mai plăti : aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ la solicitarea persoanelor fizice în cuantum de 22 lei, aplicarea apostilei pe actul administrativ, la solicitarea persoanelor juridice de 44 de lei şi în cazul reprezentării titularului actului de către un avocat în cuantum tot de 44 lei, dar și taxa de  înregistrare a cererii pentru aplicarea apostilei  de 3 lei.

Taxele se numără printre cele 102 eliminate de legea 1/2017 care urmează să intre în vigoare din 1 februarie.

Apostila este un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în ţara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei. Eliberarea apostilei are drept scop autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Scutirile de taxe nu se aplică însă și pentru apostilele pe actele juridice care se aplică de Tribunal.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud nu a comunicat încă pe site-ul instituției și nici prin alte mijloace renunțarea la cele trei categorii de taxe pentru apostilă cu 5 zile înaintea intrării în vigoare a legii.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu