Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița: Protestul de sâmbătă seara a adunat câteva zeci de manifestanți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O mână de reprezentanți ai asociațiilor civice au ieșit sâmbătă seara în fața Palatului Administrativ din Bistrița  în avanpremiera mișcărilor anunțate duminică în marile orașe. Cei câțiva zeci de bistrițeni, care spre deosebire de protestele spontane de acum o săptămână din țară aveau autorizație de miting  de la Primăria Bistrița obținută încă de miercuri, au protestat împotriva ordonanței grațierii și politizării instituțiilor publice.

”România trezește-te”, ”Corupții în Pușcărie” ”Educație, muncă, nu hoție” scria pe pancartele protestatarilor.

Mitingul a fost anunțat pe facebook, iar actele pentru autorizare au fost obținute de un profesor de istorie, Tiberiu Cămăraș, activ în zona societății civile din Bistrița. Inițiatorul mitingului a ținut să precizeze că se delimitează de orice acțiuni politice și că în spatele discuțiilor despre grațiere, devenită problemă la ordinea zilei s-ar ascunde de fapt, o luptă pentru putere a partidelor.

Autorizarea a fost valabilă în intervalul 19-21,00 sâmbătă, 28 ianuarie, însă mitingul din fața Palatului Prefecturii nu a depășit ora 20,00. Pentru ziua de duminică, când sunt anunțate din nou proteste în Capitală și în alte orașe  nu există autorizare de miting la Bistrița și nici o altă mobilizare pe rețelele de socializare.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu