Participare record împotriva ordonanței grațierii în toată țara. Oamenii vor să fie siguri că Guvernul nu va promova ordonanța grațierii și nici modificările extrem de controversate la Codul Penal. În total 90 000 de oameni au fost în stradă duminică seara în marile orașe, potrivit DIGI 24.
În București la ora 20,30 erau 50 000 de oameni într-un protest care a început la ora 17,00. Protestatarii au trecut pe Calea Victoriei până Piaţa Universităţii apoi în Piaţa Unirii, ca să ajungă la sediile Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Ministerului Justiţiei, unde au scandat: ”Aţi minţit poporul cu televizorul” şi “Demisia”, ”Jos Iordache” sau ”Vrem democrație cu hoții la pușcărie”. Ministrului Justiției, Florin Iordache i s-a cerut demisia pentru promovarea controversatelor modificări, dar și pentru modul în care a făcut-o.
În jurul orei 20,35 manifestanții au ajuns în fața Guvernului.
foto: București și Timișoara
Lozinci cu dedicație pentru Grindeanu la Timișoara
La Cluj ( foto copertă) 10000 de oameni au participat la miting, la fel și în Sibiu, unde s-a atins cifra de record de 10000 de persoane în stradă, potrivit jurnaliștilor de la Turnul Sfatului, cea mai mare participare din ultimul deceniu. Și la Constanța. Iași, Brașov, Pitești, Arada, Timișoara, au fost proteste cu mii de oameni, în orașul martir al Revoluției fiind estimată o participare de 11000 de manifestanți. În Timișoara, orașul din care provine premierul Sorin Grindeanu manifestanții au avut scandări cu dedicație pentru primul ministru: ”Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”,dar și scandările ”CNA, fă-ţi datoria” ”Fără ordonanţe!”, ”Timişoara cere fără graţiere! sau ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”
În total în 19 orașe din România s-au înregistrat proteste.
Reamintim că proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la cinci ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor cu vârste de peste 60 de ani, copiii în întreținere mai mici de 5 ani precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale.
Cel care modifică paragrafe din Codul Penal reduce pedepsele pentru pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, de la şapte la trei ani de detenţie nivelul maxim al pedepsei şi elimină interdicţia privind ocuparea unei funcţii publice.
Sursă foto: hotnews, adevarul
facebook: Vasile Manu (Cluj)
2 comentarii
Alo, Bistrita! Dormiți? vai de curul lui oras de adormiti. Ce ma v-ati psd-izat cu totul? Uite ba la Cluj ce-au facut, au iesit de era o mare de oameni, numai voi, nimic. te doare mintea nu alta
Studentule; Io nu dorm, stau de multe ori treaz si noaptea. La 60 de ani iata ca am iesit in strada. Si am mai iesit inca de doua ori pe probleme de protectia MEDIULUI organizate chiar de mine. Baiul mare este ca tineri ca tine stau in baruri toata noaptea si dupa intra cu masina in sensurile giratorii si fac praf alte patru masini. O aparut la BISTRITA si stiri din astea.Am fost 44 de amarati din care mai bine de jumatate oameni de varsta mea. OF, OF !