Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ordonanța grațierii și dezincriminarea abuzului în serviciu au trecut pe șest prin Guvern la ceas de noapte. Zi de doliu pentru statul de drept -spune Iohannis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marți seara în jurul orelor 22,00, după aproape o oră de breefing pe tema bugetului și diferiți miniștri la raport,   ministrul Florin Iordache a făcut anunțul care a căzut ca o ghilotină: Guvernul a trecut controversatele prevederi prin ordonanță de urgență.

Jurnaliștii prezenți la Palatul Victoria au fost luați prin surprindere, chiar dacă pe surse era deja vehiculată informația, în condițiile în care pe ordinea de zi erau doar trei puncte, toate referitoare la buget. Întrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marţi seara după ora 21, Iordache a spus: ”Pentru că la această oră a fost şedinţa de Guvern”. Cât priveşte lipsa de  transparenţa ministrul a susţinut că ordinea de zi a fost suplimentată pentru că Executivul are acest drept.

Iohannis proclamă zi de doliu pentru statul de drept

Într-o postare pe facebook care a adunat în 10minute 27 000 de like-uri președintele Iohannis a scris: ”Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.
Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.
Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!
De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.
În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.
Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.
Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!

Share.

About Author

Lasă un comentariu