Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fost lider al opoziției:”Mi-e teamă că au dat foc țarii”. Reacțiile oamenilor politici bistrițeni. Doi parlamentari în stradă la București

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reacțiile oamenilor politici din Bistrița-Năsăud au explodat mai ales pe rețelele de socializare, imediat după adoptarea ordonanțelor, târziu în noapte.

Fostul președinte al PNL BN Stelian Dolha a scris pe pagina oficială că nu i-a venit să creadă că puterea va face pasul, deși a mai asistat la un scenariu croit identic în Parlament în urmă cu trei ani, când tot aceleași Florin Iordache, acum ministru, atunci șef de comisie făcea jocurile : ”E clar că ceea ce numeam ”Marțea neagră” până acum e parfum de roze pe lângă ce-au făcut în noaptea asta. Aceeași rețetă ca și atunci: noaptea, pe ascuns, prin cotloanele Parlamentului. Acum prin cele ale Guvernului. N-aș fi crezut în ruptul capului că vor avea atât de mult tupeu să le treacă prin ordonanțe de urgență, după tot ce s-a întâmplat. După ce zeci de mii de oameni îți strigă în stradă să te oprești, mă gândeam că în cel mai rău caz le vor trece prin Parlament. Chiar și după modul oribil în care ne-au mințit atunci, în 2013 în marțea neagră, tot n-am crezut. Mi-e teamă că au dat foc țării.

Deputatul USR Cristina Iurișniți vorbește despre varianta nesupunerii civice, ca singura alternativă la un moment fără precedent din istoria noastră:  ”Guvernul a adoptat în această seară prin ordonanță de urgență cele două propuneri privind grațierea și modificarea codului penal. Este un moment fără precedent pentru istoria noastră recentă, una din acele zile în care clasa politică a renunțat la aparențe și a trecut la fapte ce țin de dictatură, nu de democrație. În astfel de momente dramatice pentru statul de drept, există o singură variantă de reacție: nesupunerea civică. Nu te da înapoi de la niciun efort să-ți aperi drepturile. În ultimele două săptămâni, zeci de mii de oameni au protestat în stradă pentru a opri fărădelegea. Nu ne putem opri însă acum. A venit timpul să lăsăm totul deoparte, să privim onest ce se întâmplă și să hotărâm cum va arăta viitorul țării noastre. Felul în care noi ca societate vom reuși să reacționăm, să ne mobilizăm și să ne organizăm în zilele ce urmează va fi definitoriu pentru următorii ani din viața noastră”. a comentat Cristina Iurișniți, deputatul al cărei fotografie  a apărut în urmă cu mai bine de săptămână în Washington Post ca ilustrație la primele proteste.

Vestea adoptării controversatelor OG-uri l-a prins pe deputatul PMP Ionuț Simionca în București. Simionca a ieșit la protestele de stradă din Capitală și a postat filmulețele pe pagina oficială de facebook.  ”In această seară Justitia din Romania si cetatenii cinstiti si responsabili ai României au primit o palma din partea PSD! PSD face ce știe mai bine, lovește din plin în inima democrației Româneşti ștergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoție în această țară!” a scris deputatul PMP, care a marcat și momentul publicării ordonanței în monitorul oficial tot cu un film postat din mijlocul manifestanților în care a comentat și că: ”Se grăbesc sa lase hotii in libertate un OUG publicată la 1 noaptea.”

 

Și deputatul Robert Sighiartău, președintele interimar al PNL BN a ieșit la protestele din București și a postat fotografia, un filmuleț de la proteste și un text: ”SFIDARE. Acesta este cuvântul de ordine de astăzi.Prin adoptarea OUG privind grațierea și amnistia, Dragnea si compania au sfidat sute de mii de oameni, poate chiar milioane. Din acest moment Dragnea si PSD devin un pericol pentru democrația din România.”

Avocata Diana Morar, președinta femeilor Liberale din Bistrița-Năsăud a comentat la cald : ”S-a publicat nenorocirea in Monitorul Oficial!!!Guvern de sacrificiu: cât de penibil poți fi sa accepți funcția in deplina cunoștința de cauza ca vei fi numit doar pentru a se folosi alții care nu pot temporar, de tine?!!!
Acest Guvern a venit cu unica misiune ce o va duce până la sacrificiul de sine, respectiv de a albi și a deschide calea adevaratului Guvern PSD, adică cel condus de Dragnea!”

 

foto agerpres, paginile de facebook

Share.

About Author

Lasă un comentariu