Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Patruzeci de bistrițeni au înfruntat frigul la miezul nopții ca să protesteze împotriva ordonanțelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Circa 40 de bistrițeni au ajuns în Piața din fața Prefecturii imediat după anunțul că Guvernul a adoptat ordonanța grațierii și cea care dezincriminează Codul Penal. Toți spun că revolta i-a scos din casă. Tineri  dar și de vârstă mijlocie protestarii povestesc că au venit spontan, în speranța că va mai fi cineva asemenea lor în fața Prefecturii. Jandarmii le-au împărțit fluturași pe care scria că jandarmeria e alături de cetățeni și cum ar trebui să se comporte la un miting și i-au rugat să nu facă prea mult zgomot.

În ciuda frigului de afară protestatarii au rămas în stradă chiar și în jurul orei 1,30 dimineața. Majoritatea explicau că n-au crezut până în momentul anunțului că Guvernul ar putea face un asemenea pas și că adoptarea ordonanței i-a șocat.

Stelian M.(foto) a venit în stradă, singur, la miezul nopții cu tot cu pancartă. ” Oare pot să refuz să-mi plătesc taxele până la limita de 199000 de mii de lei?” scrie pe una din fețele pancartei pe care o ține în mână. ”Spune că e prima dată când iese la vreun protest și că revolta  împotriva ordonantei de urgentă l-a scos din casă : ”Justitia trebuie să-si urmeze cursul. Nu pot să-și dea legi ca să scape ei. În ce țară se mai întâmplă așa ceva. Eu dacă as fi făcut o potlogarie, scăpam? Legea trebuie să fie lege pentru toți. ..Am ascultat ce spun cei de la PSD care apară Guvernul, am auzit-o pe doamna deputat de la Bistrița la un post central: e praf în ochi, ce spun ei Am ascultat un comentariu vis a vis de aglomeratia din Penitenciare, e un argument care nu rezistă. Noi avem 103% grad de ocupare, italienii au mai mult de atât, au și amenzi de la CEDO, dar nu fac așa ceva.” spune bărbatul, decis să  se întoarcă în stradă și a doua zi.

Bogdan Condrate este inginer silvic, proaspăt absolvent de facultate și a venit la protest tocmai de la 20 și ceva de kilometri din Albești (Galații Bistriței)( foto stînga) ”Stateam asa cu prietenii și am spus că vin până aici și măcar sunt cu conștiința că măcar nu sunt din cei care stau pe facebook și doar vorbesc.  Chiar dacă acum suntem puțini, mâine vom fi cu siguranță mult mai mulți” spune tânărul.

Alex Runcan(foto dreapta) spune că a fost printre primii în piață , că s-a mobilizat pe facebook între prieteni. Și el e la primul protest în Bistrița . Și speră că oamenii se vor aduna în număr și mai mare a doua zi.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Astept si propun o greva fiscala si fiecare roman sa nu mai dea statului hot suma pomenita spre iertare. JOS GUVERNUL TICALOS !!!

Lasă un comentariu