Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Țintean: Ar fi cea mai mare prostie ca azi să promovezi un act normativ și mâine să îl retragi, Coposu sau Diaconescu n-ar fi făcut asta niciodată, și dacă îi spânzurai”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Declarația a fost făcută astăzi de liderul ALDE într-o conferință de presă pe care a spus că o organizează  ca să nu se spună că” stă ascuns în tufiș” în timp ce oamenii ies în stradă, inclusiv în Bistrița-Năsăud. Țintean a exclus varianta retragerii ordonanței 13 înainte să anunțe PSD-ul și crede în continuare că dialogul va rezolva tensiunea.”Ar fi cea mai mare prostie ca acum Guvernul să promoveze un act normativ și mâine să îl retragă. Cred că Coposu sau Diaconescu nu ar fi făcut asta niciodată, nici dacă-i spânzurai. Cred că țara trebuie să înțeleagă că, în urma dialogului dintre părți, se pot aduce îmbunătățiri. Nu cred că strada va rezolva schimbarea majorității din Parlament, care să ducă la căderea Guvernului”, a declarat Ioan Țintean.

Ordonanța grațierii care a scos sute de mii de români în stradă va intra în vigoare își va produce efectele în 8 zile. Cu toate acestea  președintele ALDE BN , Ioan Țintean vorbește încă despre dezbatere în Parlament, instituție care tehnic nu mai poate schimba nimic în acest interval : ”   preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a spus că va susţine cât de repede poate ca aceste dezbateri, ca acest dialog să există în Parlament, chiar dacă a fost promovată ordonanţa de guvern. După părerea domniei sale şi a partidului din care facem parte, calea dialogului va rezolva această discrepanţă dintre cele două părţi dintre Putere şi Opoziţie”.

Țintean a declarat însă că varianta asumării răspunderii ar fi fost preferabilă ordonanței:”După părerea mea, cea mai perfectă(sic!) cale pe care am observat-o că a existat de-a lungul timpului, atunci când au fost neînţelegeri politice, a fost asumarea răspunderii printr-un pachet de legi. Am observat că atât în Guvernul Boc, cât şi după aceea, îmbracă şi haina urgenţei, adică poţi să rezolvi o problemă care este urgentă, dar şi haina dialogului, în sensul că există dezbatere în Parlament, iar parlamentarii sunt emanaţi de voinţa poporului”  a mai spus Țintean

Share.

About Author

Lasă un comentariu