Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un lider PSD cere retragerea ordonanței și demiterea Ministrului Justiției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, vicepreședinte național al PSD i-a cerut joi președintelui  Liviu Dragnea „să corecteze greșelile comise” și a criticat modul în care  Guvernul a emis ordonanța care a scos oamenii în stradă: „Ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere!” a declarat Chirică citat de Ziarul de Iași.

”Azi asistăm din păcate de un blocaj introdus artificial. Un blocaj care să-i facă pe oameni vulnerabili, să-i facă să se înjure între ei, să se certe..- „Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”.– „Propun Guvernului Grindeanu și dlui președinte Liviu Dragnea să abroge ordonanta 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii”

Liderul PSD de la iași, primul care ia atitudine publică a cerut, joi în jurul orelor amiezii, demisia ministrului Florin Iordache, pe care îl consideră ”singurul om responsabil de haosul creat în aceste zile”. Despre Liviu Dragnea primarul Iașiului a spus că” e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui”.

Chirică este primul lider național al PSD care critică ordonanța și cere demisia lui Iordache. El nu participă la București la ședința Comitetului Executiv național care a început la ora 12,30 și a făcut declarațiile la Iași.

Un ministru a demisionat în semn de protest din Guvern

Un ministru al cabinetului Grindeanu, Florin Jianu, care nu este însă membru PSD și-a anunțat demisia în această dimineață pe pagina de facebook în semn de protest față de modul în care a fost adoptatea ordonanța 13/2017. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florin Jianu, spune că își repară în acest fel onoarea și îi îndeamnă și pe alți colegi din Cabinet să procedeze la fel:Mă opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!”, a scris ministrul. “Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, a scris  Florin Jianu.

Foto: Ziarul de Iași

Share.

About Author

Lasă un comentariu