Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

INEDIT: Parchetul General atacă în instanță ordonanța 13

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordonanța grațierii ar putea fi oprită printr-o altă procedură neobișnuită: procurorul general Augustin Lazăr a aunțat că Parchetul General va contesta în instanță OUG 13/2017. Declarația a fost făcută în această dimineață de procurorul general la intrarea la CSM, fără a da deocamdată detalii.

Parchetul General ar putea obține anularea efectelor ordonanței de modificare a codurilor Penal și de Procedură Penală, care intră în vigoare din 11 februarie de la o instanță  a Curții de Apel București, invocând prejudiciile economice și de altă natură pe care adoptarea le poate produce, și mai puțin constituționalitatea: ” se va cere probabil   suspendarea documentului și verificarea respectării condițiilor legale de adoptare în situația în care prevederea legislativă poate produce prejudicii sistemului de justiție” cred avocații consultați de Bistrița Express.

Există șanse ca ordonanța să fie suspendată -spun avocații- până la judecarea de către CCR. OUG-ul nu poate fi anulat de o instanță judecătorească, dar poate fi tergiversată intrarea în vigoare până Curtea Constituțională se pronunță.

Bătălia se duce pe mai multe fronturi

Parchetul General i-a cerut și Avocatului Poporului să conteste constituționalitatea OUG-ului la CCR, pentru că intră în atribuțiile acestuia. Potrivit unor surse citate de Hotnews Victor Ciorbea, cel care are mandatul de Avocat al Poporului ar putea contesta astăzi la CCR  ordonanța de modificare a codurilor penale.

Atțt CSM, cât și președintele Klaus Iohannis au sesizat Curtea Constitutionala in privinta conflictului constituțional dintre puterea executivă si cea judecatorească, creat în urma adoptării acestei ordonanțe.

De asemenea un procuror al  Tribunalului Militar Bucuresti a sesizat CCR cu o excepție de neconstitutionalitate în legatura cu Ordonanța de modificare a Codurilor penale, a scris joi Agerpres, citând surse judiciare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu