Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Anunțul premierului că renunță la ordonanța 13 nu i-a impresionat pe protestatarii din Bistrița. Dimpotrivă, și-au continuat marșul, în număr mai mare decât ieri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vestea că Guvernul a renunțat la ordonanța 13, cea care a generat mișcările de proteste cu sute de mii de oameni în stradă nu a stopat nici marșul din Bistrița, așa cum nu a demobilizat oamenii din toată țara. Reacția imediată a fost că nu ajunge și că guvernul trebuie să-și asume răspunderea: ” Să-și dea demisia, nu ajunge. Să cadă capete, oricând pot face altă ordonanță” a fost reacția imediată a celor care au aflat în timpul marșului  de la cei rămași acasă sau de pe rețele de socializare că premierul a anunțat abrogarea ordonanței 13.

Cei mai mulți comentau că pentru prejudiciile pe care le-au provocat țării Guvernul ar trebui să plece: ” nu mai avem încredere în ei. să plece și Dragnea, că va face iar la fel. Vor să-l facă țap ispășitor doar pe cel de la Justiție. Nu ajunge. Nu plecăm din stradă”, a spus la cald un protestatar. ”Nu-nu, nu-i credem, să o publice întâi să vedem scris. Cine ne garantează că vor repeta schema după ce plecăm din stradă”, spune altul cu o pancartă în mână.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat astăzi în jurul orelor 18,30 că guvernul va abroga sau proroga ordonanțat 13 mâine într-o ședință de guvern de urgență,  în funcție de care variantă este mai eficientă . Premierul a mai declarat și că ministerul justiției și ministrul își or asuma consecințele pentru proasta comunicare, fără a explica ce anume se va întâmpla cu Florin Iordache. Cu 20 de minutea declarației de presă a premierului Grindeanu, informația era deja oficială după ce anunțul că se va renunța la OUG a venit din partea copreședintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În jurul orelor 21,00 numărul celor aflați în marș în Bistrița îl depășește pe cel din 3 februarie. Potrivit estimărilor în jur 7500 de oameni, poate chiar mai mulți  protestau pe străzile Bistriței în marș, pe traseul obișnuit de patru zile încoace.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu