Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inundațiile lovesc județul: Rebra inundata din cauza ghețurilor care se topesc. La Maieru circulația restricționată pe DJ 17 C

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un zapor de gheață de câteva sute de metri format pe râul Rebra a provocat inundarea a 16 gospodării din comună. Curtea școlii din localitate plus două terenuri de sport și un parc au fost afectate serios. A fost nevoie de cinci  intervenții aseară de la ora 16,00 a pirotehniștilor bistrițeni alături de pompierii voluntari până la lăsarea serii  pentru a ține cât de cât sub control lucrurile: ”Din păcate, formațiunile masive de gheață venite din amonte se acumulează în continuare în zona respectivă, dar situația rămane permanent în monitorizare.” a anunțat ISU Bistrița-Năsăud într-o postare pe pagina de facebook.

ISU BN informează și  că ” Împreună cu CLSU Rebra, care a intervenit cu utilaje grele din dotare, s-a acționat pentru crearea unor canale de scurgerea apei blocate de zăporul de gheață..Din păcate, formațiunile masive de gheață venite din amonte se acumulează în continuare în zona respectivă, dar situația rămane permanent în monitorizare.”

Și la Coșbuc echipajele ISU au intervenit: ”Echipajul pirotehnic a acționat, pe tot parcursul zilei, pentru sprijinirea autorităților locale din Coșbuc și Rebra, alături de echipaje de intervenție aparținând SGA Bistrița Năsăud, dar și în alte zone, pentru misiuni de monitorizare (Valea Sălăuței, Gersa)”.

Tot aseară echipajele de pirotehniști au intervenit  și în localitatea Coșbuc, pe râul Sălăuța, unde s-a format un zăpor de aproximativ patru km. Zăporul a fost dislocat după intervenția pirotehniștilor, însă situația a rămas în continuare problematică pentru că: ” Ulterior s-a format un blocaj în zona localitătii Salva, dar formațiunile de gheață au ajuns în Someșul Mare.” potrivit purtătorului de cuvânt ISU Marius Rus.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează toate cursurile de apă din județ, și în alte zone unde s-au format zăpoare de gheață (Zagra, Ilva Mică, Maieru, Rebrișoară, Sîngeorz – Băi) și ”va acționa atât preventiv cât și pentru înlăturarea efectelor provocate de aceste fenomene.”
Zagra și Spermezeu -cu probleme
Drumul județean în zona Zagra a fost inundat pe o porțiune de 500 de metri, iar echipajele ISU au intervenit aici în cursul dimineții de sâmbătă. Detonări de material pirotehnic au avut loc în această dimineață și la Spermezeu, potrivit ISU BN.
Drumuri blocate, DJ 17 C cu probleme de circulație
În această dimineață, de la ora 9,00 conform Centrului Județean InfoTrafic era blocat DN17 C în localitatea Maieru unde se circula pe un singur fir:”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe DN17C Năsăud – Sîngeorz – Băi se desfășoară îngreunat, pe un fir aternativ, în zona localității Măieru(județul Bistrița-Năsăud). Situația s-a creat în urma revărsării unui râu din zonă.            Sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului„
Foto: Marius Rus, pagina de facebook ISU Bistrița
Share.

About Author

Lasă un comentariu