Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ploaia nu i-a alungat pe protestatari nici în a patra zi. Tot 5000 de oameni în marș prin Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uzi din cap până-n picioare bistrițenii nu s-au dat bătuți nici în a 4 -a zi de proteste și au rezistat în ploaie de la 19,00 până la 23,30. În vârful protestului, adică în jurul orelor 21,30 erau tot în jur de 5000 de oameni.

Coloana de manifestanți a urmat traseul obișnuit, prefectură-Grigore Bălan- Spital -Nasăudului, zona Lamă-Andrei Mureșanu-Decebal-Winmarkt -Libertății-Șincai, cu opririle cunoscute în zona PSD și Primărie, unde s-a huiduit copios și s-au strigat lozinci anti PSD. A urmat Dornei și înapoi în Piața Prefecturii. S-a cântat ”Deșteaptă-te române”, odată în mars, în jurul ore 22,00, așa cum era planul de solidarizare între orașe și a doua oară, într-un moment emoționant  la încheierea mitingului, aproape de ora 23,00, în fața Prefecturii.

Piesa manifest a trupei Voltaj  dedicată protestelor ”Dacă România, ar putea vorbi” s-a auzit din difuzoare .Apoi în sunetele de vuvuzele , sirene și claxoane ultimele scandări ale serii au fost ”România trezește-te, Bistrița trezește-te și în final Bistrița-Bistrița! Iar în loc de salut cei care în plimbările deja consacrate și-au spus off-ul, au comentat plângerea depusă de Avocatul poporului la CCR, dar și sesizarea făcută de procurorul general și apoi au analizat șansele ca CCR să declare în timp util util OUG-ul 13 neconstituțional, și-au luat rămas bun cu salutul: ”ne vedem și mâine seară tot aici”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu