Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentarii bistrițeni comentează discursul președintelui din plen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Discursul de astăzi al președintelui Klaus Iohannis în fața camerelor reunite ale Parlamentului a fost comentat de parlamentarii bistrițeni, care au postat fotografii, dar și filmulețe cu discursul propriu-zis, precum și momentul părăsirii sălii de grupul majoritar PSD-USR.

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud a difuzat live pe pagina de socializare discursul lui Klaus Iohannis. Postarea are și următorul comentariu:  ”Discursul președintelui! PSD și ALDE au ieșit din sală! Unde e respectul pentru statul de drept și banul public? Au obosit repede în prezența lui Iohannis!!”. Deputatul mai comentează și că ”E o lipsa de interes incredibilă pentru problemele reale ale oamenilor! O mare fractură între ce se întâmplă în Parlament și ce e in stradă!! Sunt profund revoltată!”

Și Robert Sighiartău, deputat PNL de Bistrița-Năsăud a publicat fotografii cu momentul discursului (foto) dar și un video cu parlamentarii PSD-ALDE care pleacă în timpul în care președintele critică prestația puterii : ”Momentul în care Parlamentarii PSD și Alde părăsesc sala. Un comportament nedemn și primitiv.” comentează parlamentarul liberal.

Puterea comentează și nu prea

Senatorul PSD Ioan Deneș, care s-a numărat printre cei care au părăsit sala în timpul discursului prezidențial   spune că grupul său parlamentar nu ar fi avut intenția de a pleca, așa cum s-a speculat, însă că  a considerat că este mai elegant așa, decât varianta vociferărilor : ” Noi am avut toata deschiderea, de aceea am fost prezenți la discurs, Dar președintele desi e al tuturor românilor și trebuia să aibă un discurs de mediator, de pace, a ales altceva. A demomstrat că nu e președintele tuturor românilor, că e cel mult un președinte de partid, așa că i-am dat voie să se adreseze părții din sala de plen pe care o reprezintă. Ne așteptam toți ca mesajul să fie unul de pace, să reintram în zona institutională, zona normalității”. Despre bruierea discursului prezidențial, senatorul Deneș a spus: ” Au fost obiecții cu voce tare, cu ton apăsat înainte ca unii colegi să iasă, despre cele 6 case ale președintelui, însă foarte puțin. Știți că eu nu sunt adeptul unor asemenea metode”, explică senatorul Deneș pentru Bistrița Express.

Daniel Suciu, deputat PSD de Bistrița-Năsăud nu dorește însă să comneteze episodul și spune doar că:  “e prea multă tensiune ca să mai comentez”.

15 minute a rămas puterea în sală

Președintele le-a spus parlamentarilor puterii că au demonstrat că prioritatea numărului 1 a fost modificarea codurilor penale și nu prosperitatea. El le-a cerut imperativ să rezolve această criză, altfel îi convoacă la Cotroceni pentru consultări. Președintele a exclus însă varianta alegerilor anticipate și a spus că obligația PSD este să guverneze țara: ” În 11 decembrie PSD a reputrtat o mare victorie, dar după aceea, domnelor și domnilor, după aceea o ciudata strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte a societății românești. Au promis în campanie ceva și în primele zile au făcut altceva”. ” Ați obosit deja? – i-a întrebat Iohannis pe paralamentarii care se ridicau să plece-”GHINION”. a comentat președintele gestul plecării parlamentarilor din sală.

 

Share.

About Author

4 comentarii

  1. Alta intrebare în

    Dar madam Doina nu zice nimic? Ca am vazut-o cu nu stiu ce chestie inflorata cand pleca din Parlament in timp ce vorbea iohanis. Nu a iesut sa dea din aripi pe la televiziuni inca. Nimic de corason ca se rupe tarisoara din cauza sasului? Sau i-a zis Dracnea ca se chinuie de pomana ca tot n-o pune ministreasa?

    • Băi Bulă tu și altii din neamul vost de iobagi care urlați la gardul Cotroceniului sunteti fericit cu hotii care vă conduc? Dar vă iese si vouă ceva din hotiile lor, un zlot acolo? Ma tem ca voi ramaneti cu ochii in soare si ei fura de rup.Dar voi ii aparati.

Lasă un comentariu