Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis:”Ați câstigat, acum guvernati si legiferați, dar nu noaptea pe furiș”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis a ținut astăzi  în Parlamentul României un discurs necruțător care i-a infuriat pe parlamentarii PSD și ALDE: “Ați câștigat, acum guvernati si legiferati, dar nu oricum”, ci transparent, predictibil, “la lumina zilei, nu noaptea pe furis”, le-a spus astăzi președintele într-un discurs ținut la ora 12,00 în fața camerelor reunite ale Parlamentului.

”În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie dar după aceea cu o ciudata strategie tip kamikaze a intrat in coliziune frontala cu o parte insemnată a societății românesti” aceasta este fraza care i-a descumpănit pe parlamentari, iar ceea ce a urmat i-a făcut să iasă din sală pe aleșii coaliției de guvernare: ”Pohta ce ati pohtit, grija ce ati avut-o se vede ca nu a fost cea declarata in campanie.Nu prosperitatea poporului a fost prima prioritate, grija prima a fost să (vociferari si huiduieli in sala) va ocupati de dosarele penalilor si romanii sunt indignati si revoltati (opozitia aplauda) Asta e situatia. Unii multumiti, unii nemultumiti..Ce facem, dragilor, ce facem? Care sunt solutiile, care e marja de manevra pentru a iesi din acest impas? Retragerea ordonantei 13 si eventual demiterea chinuita a unui ministru e cu certitudine prea puțin” sunt câteva dintre frazele președintelui Iohannis. iar în timp ce parlamentarii PSD și ALDE se retrăgeau președintele le-a spus: ”Ați obosit deja? Ghinion”

Președintele a asigurat și că nu-și dorește alegeri anticipate, pentru că PSD e câștigătorul de drept al alegerilor, dar și partidul care a generat criza: ”Alegeri anticipate însa sunt în aceasta faza prea mult. Cine trebuie să vină cu solutia? Păi in mod natural cel care a creat problema, PSD. Presedinții celor doua camere care – nu stiu, au ramas? au ramas – incearcă să acrediteze in spatiul public ideea ca eu as incerca sa fac ceva ca sa intorc acest rezultat. Afirmați în spațiul public că aș dori răsturnarea guvernului legitim. NU! Fals! Ați câștigat, acum guvernați si legiferați dar nu oricum. România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guverneaza predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furis.” le-a spus președintele.

”Nu vă bateți joc de România” -apelul președintelui

Legiferați pentru România, dati legi bune pentru România nu pentru un grup de politicieni cu probleme” le-a mai spus președintele .Conduceți cei care ati castigat alegerile, dar responsabil. Lumea v-a votat fiindca v-a crezut. Ce ați promis, faceti!..Nu va bateti joc de România. Suntem intr-o situatie macroeconomica foarte buna, nu puneti Romania in dificultate, pastrati trendul ascendent, pastrati cresterea economica.Sunt asteptari mari de la partenerii internationali. Romania e o tara stabila, puternica in regiune. Daca PSD, care a creat aceasta criza, nu o rezolva urgent, voi convoca consultari la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt solutiile posibile.Ce fel de natiune vrem sa fim? Puternica, prospera,  care isi construieste un stat de drept si il respecta, care se poate mandri cu o justitie independenta, unde autoritatile colaborează loial, cu Parlament puternic, cu un guvern performant? Sau vrem sa fim o națiune slabă, disprețuită, care pune totul in joc pentru a salva pe câțiva din situatii dificile?Merita România acest sacrificiu pentru câțiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta e scopul referendumului. O națiune puternică se construiește cu politicieni integri și credibili in varful statului. Asta imi doresc eu pentru România și asta cred că își doresc românii”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu